Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A tanítónéni azt mondta a...

A tanítónéni azt mondta a gyerekeknek, hogy nem tüsszenthetnek órán, mert az nem illik, fogják be az orrukat ha tüsszenteni kell. Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
2014. nov. 24. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
nem
2014. nov. 24. 15:25
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Egyértelműen nem. A tanítónéni tud tudatosan nem tüsszenteni? Nevetséges.
2014. nov. 24. 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
nem
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Talán valami összekeveredett. Nem lehet az, hogy a tanítónéni csak azt nem akarja, hogy összevissza tüsszentgessenek a levegőbe zsebkendő nélkül, ezáltal megfertőzve mindenkit és ezért ajánlott egy módszert??? Sajnos a szülők gyakorta elfelejtenek zsebkendőt adni a gyereknek.
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Dicsérd meg a gyereked, ha tüsszentésért szerzett fekete pontot, aztán (fekete pont nélkül is) beszélj a tanítónővel!

Ha befogod az orrod tüsszentés közben tényleg halkabb lesz a hang, viszont a levegő és a fertőzött orrváladék nagy erővel préselődik a fülkürtön át a dobüreg (középfül) felé. A tüdőből ugye kijön, ez ellen senki nem tehet, és ha a szájon át nem tud távozni, megy amerre helyet talál. A fülkürt pedig a garatból nyílik, záróizma nincs...Egyenes út a középfülgyulladáshoz.

Ugyanezért nem szabad orrfújás közben mindkét orrlyukat egyszerre befogni. Pedig sokan csinálják ezt a "pumpálást".

2014. nov. 24. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Pff, nevetséges....és én úgy tudom, hogy a nagy erőlködéstől el is pattanhat egy ér!
2014. nov. 24. 16:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy ez nem túl "egészséges" így.. ha az lenne a probléma, hogy ne tüsszentsenek a levegőbe, az ok, akkor mondja azt, hogy tüsszentsenek zsepibe, és hívja fel a szülők figyelmét, hogy minden gyereknél legyen zsepi. De itt arról volt szó, hogy szerinte ez illetlen, és ezért tartsák vissza... nem is tudom mit mondjak rá. :S
2014. nov. 24. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

A tüsszentés nem illemtan kérdése. Volt, hogy én is befogott orral tüsszentettem, az eredmény az lett, hogy kb. 1 percre bedugult a fülem. Iszonyú érzés volt, a tanító néni helyében nem kívánnék ilyet a gyerekemnek. Náthás/allergiás időszakban meg végképp nem várható el, hogy egész órán befogott orral tüsszögjön, még a végén beszakadna a dobhártyája.

A gyerek egészsége az első, nem pedig valami kreált illemtan.

2014. nov. 24. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Azt hiszem elbeszélgetnèk azzal a tanítónènivel!

Ki hallott már ilyet

2014. dec. 26. 16:00
 10/10 anonim ***** válasza:
A mi tanár nénink is ezt mondta a gyerekemnek. Hát én elmondtam itthon a gyereknek hogy ez nagyon nem egészséges. Inkább tegye oda a kezét és abba tüsszentsen. Nála az a baj, hogy takony is jön. Megértem, hogy higiénikusabb ha befogja, de hát ha ki kell jönni ki kell. Én inkább arra tanítottam, hogy állandóan legyen a keze ügyében zsepi és azt tegye maga elé és abba tüsszentsen, ha jön aminek jönnie kell abba megy. Persze nem mindig sikerül, de valahogy már megtanulta és ha érezni kezdi már készíti is a zsepit. Jobb megoldást sajnos nem tudtam.
2015. szept. 21. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!