Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi alapján választotok általán...

Mi alapján választotok általános iskolát?

Figyelt kérdés
2014. szept. 14. 09:49
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
A legközelebbi iskolába fogom beíratni a gyerekeim, mert nem szeretném, ha az utazás miatt korábban kéne kelniük.
2014. szept. 14. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Magyarorszagon meg mindig erősen el a körzeti rendszer, tehat hacsak nincs ismerős, akkor a lakohely szerinti iskola a legesélyesebb. Persze lehet mashova is jelentkezni, de ott is a körzetes all elso helyen.

Kulfoldon kaptunk egy listát az ajanlott iskolakrol kulonbozo szemponttól szerint rendszerekbe: melyik van közel a lakóhelyhez, melyik oktat vallásosan, melyiknek van tapasztalata kulfoldi tanulokkal, stb. Tobb helyre is elmentünk az igazgatóval beszélni, hogy pontosan hogy is van az oktatás, mit várnak el, mit nyújtanak. Mindenutt megmutatták a tantermet es beszélgettünk a tanitoval, akinek a csoportjába kerult volna a gyerek. Ket eselyes iskola maradt, mi a lazább szemléletut választottuk - a gyereknek is az volt a szimpatikus- es nem bántuk meg.

Ami fontos volt: ne legyen verseny istálló jellege, ne csak egyféle anyagi színvonalon elo gyerek járjon oda, ne legyenek lekezelőnek, felsőbbrendű el a tanárok.

2014. szept. 14. 10:14
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Mi 10percre laktunk az álltalános Iskolától.Olyat kell válsztani,ami gyalog is a legközelebb van.Vagy ha valami fogyatékossága van a gyermeknek,akkor magániskolát.PL Szivárvány magántanoda,vagy Waldorf.
2014. szept. 14. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Mi már túlvagyunk ezen, de leírom, miket mérlegeltem anno:

1. távolság: abban bíztam, sok környékbeli lesz így, ezért könnyen megoldható, hogy esetleg suli után átjöjjenek a barátai, vagy ő menjen át hozzájuk. Hiszen bennem az élt, hogy mikor én jártam általánosba, nagyobb korunkban átjártunk egymáshoz. Nos, ez részben sikerült csak, mivel annyi helyről hozzák a gyerekeket (a város másik végéről, agglomerációból). Plusz nem akartam azzal kínozni sem a gyereket, sem magunkat, hogy sokat kelljen utazgatni, és se rossz, ha egy idő után haza tud jönni egyedül (ez bejött, nagyon nem bánom, hogy egy rövid séta reggel és délután a suli, és nem kell előtte a dugóban ülve kilökni a gyereket a suli előtt, vagy a tömött járműveken nyomorogni.

2. az iskola „jellege”: versenyistálló, valamilyen tagozat, alternatív…? Ez nyilván az adott gyerek személyiségétől függ.

3. tanítók: ez a legkritikusabb pont, nyilván a bemutatóórákon mindenki más, de azért vannak kis jelek, amelyekre támaszkodhat az ember, milyen is a tanító. Azóta már azt is tudom, az igazgató is baromi fontos (pláne a mai helyzetben). Nálunk az igazgató egy puding, a tanítónők közül egy normális, a másik „fura”, szóval nem mondom, hogy jól sikerült megítélni a helyzetet. Bár sajnos úgy hallom az ismerőseimtől, máshol sem fenékig tejfel.

4. szülők, akik odajáratják (oda szeretnék járatni) a gyereküket: nos, ebből a szempontból nézve jól választottam, a környékünkön eléggé jól definiálható, milyen típusú emberek hová adják a gyereküket, a gyerekem sulijába hasonló gondolkodásúak járnak szerencsére, ez fontos a „túléléshez”, és ahhoz, hogy örüljön az ember, ha egy másikkal barátkozik a gyereke

A legfurább dolog az volt, hogy minden suliba előkészítőre kellett járni az utolsó óvodaévben. Ez azért őrület, mert míg nem tudja az ember, hová szeretné járatni a gyereket, addig naponta cibálhatja más-más előkészítőre (bár én nem tettem). Másrészt viszont volt olyan suli, ahová az első előkészítő után be nem tettem a lábam többet, szóval ez is hasznos lehet.

2014. szept. 15. 10:19
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó válaszoló nagyon jól összefoglalta, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Nálunk mondjuk az első szempont a tanítónéni volt, szerintem alsóban az a legfontosabb, hogy megszerettesse vele a tanulást és jó alapot kapjon. Nálunk ez úgy ment, hogy amelyik iskolát kinéztem oda elmentünk előkészítőre, volt 3 tanítónéni és abból egyből sikerült kiválasztani a tökéletest. Most másodikos a kislányom és tényleg jól választottunk. Lényeges volt, hogy a gyereknek melyik tetszett, vedd figyelembe az ő vélemyényét. És tényleg nagyon fontos az is, hogy milyen körből kerülnek ki az osztálytársai, bár ezt nem csak úgy tudod megítélni, ha jártok előkészítőre és látod a szülőket, gyerekeket. De mivel már a kortársak véleménye lesz a döntő, ezért nagyon-nagyon fontos szempont. Én versenyistállóba sem akartam iratni, legyen gyerek és ne egy stresszes idegroncs. Sajnos sok ilyet látok, aki nem való erős iskolába és szó szerint szenved, kínlódik, utálja az egész iskolát. Nem mondom, hogy nincs olyan gyerek aki odavaló, de nagyon kevés.

És persze a távolság sem mindegy, ha a fővárosban laksz akkor nyilván van annyi iskola a kerületben, hogy meg tudjátok találni a megfelelőt, nem érdemes messzebb vinni.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha van még kérdésed szívesen válaszolok!

2014. szept. 15. 11:39
 6/10 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk (férjemmel) nagyon nem volt szimpatikus az iskolaotthonos iskola (ahol ebéd után is kötelező tanórák vannak). Mivel Bp. XV. kerületben minden ált. suli ilyen, mi a szomszéd kerületben kerestünk sulit.
2014. szept. 15. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
A 6. válaszolót kérdezem: ezek szerint nálatok meg tudják oldani, hogy minden óra beleférjen a délelőttbe? A fiam sulijában (alsós) a mindennapos testnevelés „betett” ennek, muszáj volt úgy megoldani, hogy ebéd után is legyenek órák.
2014. szept. 15. 14:41
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
Én ugyan az 5. válaszoló vagyok, de nálunk sincsenek délután órák, bár hetente 1x 6 órájuk van, a többin 5. Másodikos a kislányom. Amin teljesen kiakadtam, hogy heti 5 tesi, 2 ének, 2 rajz, viszont csak 1 környezet van és írás csak kéthetente 1. Hát nem őrület?!
2014. szept. 15. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
63%

#6 vagyok.

Már 6. osztályos. A mindennapos tesi miatt A. héten 2 alkalommal, B. héten 1 alkalommal 0. órája van (7.15-kor kezdődik). Így tudták megoldani az órarendet.

Az alsósoknál nem tudom, hogy van.

2014. szept. 17. 11:09
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2014. szept. 17. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!