Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Rendben van ha elsős tartósan...

Rendben van ha elsős tartósan beteg gyermekem olvasókönyvét neten rendeltették meg velem, most pedig kifizettetik az angolkönyveit is?

Figyelt kérdés
[link]
2014. szept. 11. 20:59
1 2
 11/20 Napfonat ***** válasza:
32%
Ezt nem értem! Az én kisfiam angolos tagozatra jár, most másodikos, és még nem használnak tankönyvet, mivel a második évfolyamon tanulják majd meg a betűket! Miért kellene egy elsősnek angol tankönyv?
2014. szept. 12. 12:16
 12/20 anonim ***** válasza:
9%
Tényleg, ezt én is megkérdezném a tanárnénitől, minek tankönyv, mikor még se olvasni, se írni nem tudnak? Nézegetik a képeket?
2014. szept. 12. 12:52
 13/20 anonim ***** válasza:
63%
Ezzel a meg olvasni se tudnak logikaval gondolkodva nem kellene nekik egyetlen tankonyv se elso osztalyban.....
2014. szept. 12. 13:07
 14/20 zabmester ***** válasza:
69%
Az iskola nem írhatja elő kötelezően pl. az olvasókönyv megrendelését, csak javasolhatja, legalább is a mostani elsősök és másodikosok esetében (felmenő rendszerben, szóval nekik már később sem kell fizetni). Az angolkönyvvel nem tudom, mi a helyzet, de nekem is elsős a fiam, és az angolkönyvet is ingyenesen kapták meg. Más kérdés, hogy a tartós könyveket könyvtárból kapták, és van olyan könyve, amit még mindig nem kapott meg, amire annyi volt a válasz, hogy a szülő fáradjon be a könyvtárba. Ja, a könyvtár déltől kettőig van nyitva, pont ráérek nyilván... De a lényeg az, hogy elvileg nem vásároltathatják meg a kötelező tanórák tankönyveit.
2014. szept. 12. 16:58
 15/20 A kérdező kommentje:

7. válaszolónak!

Nem jellemző rám a " pampogás".

Nyilván nem vagyok a magam és a gyermekem ellensége, inkább magamban tartom a nemtetszésemet az iskola ezen dolgával kapcsolatban mintsem kiállhatatlannak tartsanak és a gyermekem lássa ennek kárát.

Azt pedig, hogy mi baja van a gyermekemnek nem fogom megosztani veled, már csak azért sem, mert cinikus hangnemben kérdezted.

2014. szept. 12. 22:18
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Igen rendben van. Az a szülő, aki fennakad azon, hogy az elsős gyermeke egy-egy tankönyvét meg kell vennie, vajon ad e a gyermeke lábára cipőt, a szájába ételt?

Igen. Az én kisfiam is elsős. Elvileg ingyen megkaptuk volna a tavalyi elsősök által használt tankönyveket ingyen. De már nyár végén a szülőin, az összes szülő egyöntetűen (ellenvetés nélkül) megszavaztuk, hogy inkább kifizetjük a könyveket, hogy legyen SAJÁT könyvük, ne más által már összefirkált, szamárfüles használt példány.

2014. szept. 14. 15:07
 17/20 anonim ***** válasza:
16%
Igen, ez is rendben van, utolso. De vann aki nem tudja kifizetni.
2014. szept. 14. 16:04
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Ezt a nem tudja kifizetni szöveget nem tudom elfogadni.

Itt alig 2-3 ezer forintról van szó. Ami ráadásul nem váratlan kiadás. Jó előre fel lehet rá készülni. Akár már hónapokkal, évekkel korábban félretehet rá.

De nem ezt akartam mondani igazából.

Ami inkább szúrja a szememet a kérdésben az a támadó, bizalmatlan és számonkérő hozzáállás az iskolával és a tanárral szemben.

Tényleg így kell egy-két héttel a kisgyermek iskolába kerülése után viselkednie egy szülőnek?

A következő 8-12 évben mindent ki fog kérni magának? Mindenről kérdést fog kiírni a gyakorira? Mindig mindenért az iskola lesz a hibás?

Ez így sima szarrágás.

Én sem vagyok sem jómódú, sem szuperanyu. De az iskola és a tanárok számára maximális bizalmat szavazok előre.

2014. szept. 14. 16:42
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Hat nem tudom, nekem az elsős gyerekemnek 4 eve 13e volt a tankönyv, 9e a tanszer csomag es akkor meg kellett melle ket adott méretű műanyag doboz matek meg rajzfeleszerelesnek, mappa, tolltartó, sport felszerelés kötelezően 2 db iskolai logos pólóval (darabonként 2500 volt a kinai póló, csak mert ra nyomtatták az iskola nevet), stb.

Tehat eselyes, hogy nem egy 2000 forintos konyv miatt akadt ki a kerdezo es a többiek, hanem a tobbi mellékes miatt. A konyv csak utolso csepp volt.

2014. szept. 14. 16:50
 20/20 anonim ***** válasza:
41%

"Ami inkább szúrja a szememet a kérdésben az a támadó, bizalmatlan és számonkérő hozzáállás az iskolával és a tanárral szemben. "

Tudod, van, amelyik megérdemli. Nálunk pl tanító néni közölte, hogy akkor ok megrendelték az ásványvíz automatát es a heti harom alkalomra gyümölcsöt, úgyhogy leszünk szívesek havi 1000 forintot befizetni - az osupztalypenzen felul- illetve uj függönyt fog csináltatni, X összeget kell beadni, valamint egyenparnakat akar a gyerekek székeire, mar meg is rendelte, szinten X forint.

2014. szept. 14. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!