Kezdte valakinek a gyereke alig 6 évesen az iskolát?
A fiam szeptember végén született (2 hét múlva lesz 5), gondoltam én, hogy így tuti az évismétlés oviban, tehát hogy 4 évet fog járni. Tegnap viszont a védőnő bogarat ültetett a fülembe, hogy ha én úgy látom, és az óvónők is egyet értenek év vége felé, akkor kezdheti jövőre az iskolát.
Bár én jobban örülnék, ha még 1 évig óvodás lenne, de vegyes csoportok vannak, már az előző 2 évben is elment egy csomó kis barátja, idén pedig már mindenki elballag, akivel kezdte, ő lesz az egyetlen nagy.
Nem augusztus 31-ig kell betölteni a 6-ot, ahhoz, hogy iskolába mehessen?
Az én kislányom is szeptember végén született, most lesz 6 éves, nekem eszembe sem jutott iskolába vinni.
Nálunk 30 fős az ovis csoport, kb 20 fő akik már júniusig betöltötték a 6 évet, és összesen 2-t vittek el iskolába.
Év végéig még a te kisfiad is szerintem simán talál új barátokat, és akkor jövőre is jól fogja érezni magát az oviban.
Szerintem kicsik ők még az iskolához.
Köszönöm a válaszaitokat, nekem mind hasznos.
Eddig én sem gondolkodtam egy percig sem, hogy mehetne suliba, de a védőnő mondta, hogy hiába szeptemberi, ha én és az óvónők úgy látjuk, akkor kérhetem, hogy menjen iskolába.
Én szívem szerint tartanám még oviban, de nem tudom, neki mi a jobb, néha iszonyat hisztiket tud levágni, hogy nem akar már oviba járni, ő már iskolába akar menni (persze ha majd oda kell menni, akkor az lesz a baja :D).
De szerintem még marad ovis.
Az enyém májusi. Ugye most volt 5 éves, jövre iskolakezdéskor 6 éves 4 hónapos lenne.
Nagyon vacilálok...már most. Tudom, hogy korai még ezen gondolkoznom, de talán annyira mégsem. Nem akarok úgy járni, mint egyik-másik ismerősöm, hogy az utolós héten, beíratkozás előtt még nem volt biztos a dolgában, hogy menjen-e a gyereke vagy sem.
Januárban iskolaérettségi vizsgálat lesz. Azt követően dönteni fogok.
A tiédet nem küldeném még, főleg, hogy kora szerint sem tanköteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!