Akinek most megy elsőbe a gyereke, vagy elsős volt- az tudja, hogy milyen koru gyerekek vannak az osztályban?
Ezt úgy értem, hogy pl az én fiam 2008. márciusi, és most megy elsőbe. Szeptemberben pontosan 6,5éves lesz. VAn pár évvesztes (nyári) gyerek, de van 2 kisgyerek, akik az egyik novemberben, a másik decemberben már 8évesek lesznek. 15-16hónappal idősebbek pl az én fiamnál. Így pl az én fiam- és a többi időben iskolába menő gyerek nem lesz hátrányban a "nagyok" mellett? Nekem ez egy kicsit fura.
Ismrősöm fia most volt elsős- ő 2006. decemberi - és neki is van osztálytársa, aki meg 2005decemberi volt. Nyilván mindenben nagyon jól teljesít az egy évvel idősebb gyerek- de hát ez egy olyan előny, ami behozhatatlan egy olyan kisgyereknek, akiket a szülei nem fogtak vissza egy évre az oviba- nem??
VAn erről tapasztalatotok, véleményetek?
Unokahugom 6 evesen kezdte. Egyedul o volt ilyen fiatal. Minden mas gyerek normal korban kezdte az iskolat (7, 8 evesen).
Egesz ev masrol se szolt, csak arrol, hogy ide-oda kuldozgettek a tesomekat vele.
Kiderjlt, hogy egyaltalan nem iskolaerett. Csak a tesomek szamara nem. Meg a 383.alkalom utan sem.
Evet akartak vele ismeteltetni, de a tesomek nem egyeztrk bele. Masodikba megy jovore. Az ofoje nem sok jovan zarta be a beszelgeteset a tesomekkal. Azt mondta, hogyha csoda nem tortenik, akkor a 2. osztalyt ketszer fogja jarni. Igy most keszuljenek fel ra lelkiekben.
Az én lányom 7 évesen ment suliba, mert október elején született. A legidősebb gyerek az osztályban nyáron töltötte a 9-t, a legfiatalabb pedig februárban a 7-t. Az osztály nagy része tavasszal a 8-t töltötte már, illetve többen voltak, akik őszi születésűek, így a 7-t töltötték sulikezdéskor.
A fiam márciusi, és bár még elég messze van, de ha rajtam múlik, 7,5 évesen fogja kezdeni a sulit.
Egyik kis termetű unokám 6 évesen kezdte, szintén kis termetű öccse is 6 évesen kezdi az iskolát.
Persze hogy vannak a nagyobbnak két évvel idősebb hústorony osztálytársai. Mégis piszkálja őket, mert ő a futóbajnok az osztályban. Öcsike meg olyan intelligens, hogy halálra unná magát, ha visszatartanánk az óvodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!