Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen a Városligeti Magyar-An...

Milyen a Városligeti Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola? És a tanárok?

Figyelt kérdés

Azok véleményét várom, akiknek van közvetlen tapasztalatuk a Városligeti Magyar-Angol Általános Iskoláról. Elég sok "városi legenda" kering a suliról (sznob, versenyistálló, stb.), de jó lenne véleményt hallani olyanoktól is, akiknek a gyerekei odajárnak, és így valóban tudják, hogy milyen az élet az iskola falain belül.

Különösen érdekelnek a leendő elsős tanító nénik: Bartalis Katalin, Halla Katalin, Egriné Marián Valéria.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

2014. márc. 4. 13:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%
Köszönöm a választ! Szorítok Nektek, majd írd meg, felvették-e? Az a baj, hogy nálunk az oviba semmit se csinálnak nagycsoportba. Sokan elviszik onnan a gyerekeket más oviba, aki meg marad, ilyen ovisuli jellegűbe hordják plusszba 25 ezerért. Annyim meg pont nincs erre, úgyhogy otthon "gyakorolgatunk". Meg azt hallottam, hogy jobb, ha a nagycsoportos már ismeri az ABC-t, mert olyan iramban haladnak, hogy sokkal könnyebb, ha azzal nem kell bajlódni. Szerinted ez igaz? Tiéd is tudja? Nekem ez nagyon furcsa. Köszönöm a választ!
2014. márc. 17. 15:40
 12/31 anonim ***** válasza:
51%
Itt nalunk kulhonban 5 evesen kezdik a sulit es mar 4 eves oviban gyakorljak az ABC-t. Kislanyom 2.5 evesen tudta. Most 4.5 eves es leirja a nevet. Sajat maga kezdte erdeklodni es en tanitottam neki, most mar oviban is gyakoroljak. Tehat nem baj ha tudjak az ABC-t. Az h elit iskola az sose band. Nem tudom Mo-n h van mert mar tobb mint 10 eve nem elek otthon, kislanyaim itt szulettek es ide fognak suliba is jarni. Itt ugy mukodik,h hatranyos gyerekekkel sok a gond. Neveletlenek, csufolodnak stb. Jobb tanarok inkabb magan iskolaban tanitanak, tobbet is keresnek. Kislanyom most um elit oviba jar, es nem bantam meg egy percet sem h ide irattam. Persze az igazgato egy kicsit snob, de nem erdekel lenyeg azh tudjam h lanyom szeret ide jarni, es biztonsaggal hagyom ott minden reggel.
2014. márc. 21. 16:51
 13/31 anonim válasza:
84%
Én most is oda járok (8.os vagyok) és nagyon szeretem. Egyáltalán nem sznob suli, ez csak onnan jött h hires emberek gyerekei is megforultak/nak nalunk. Versenyistalonak sem mondanam bar rengeteg versenyen voltam az elmult evekben (es meg kell emliteni h ezekert a versenyekert elismerest is kapunk). Nem tudom h hallotte az angol palyazati utrol (minden 7 es 8 osztalybol kivalasztanak egy gyereket akinek az alapotvany fizeti az utat angliaba) ezt az iden en nyertem meg es ez nagyon nagy elsimeres! A nyelvvizsgak is igazak, en osszel tettem le a kozepfokut es majusban megyek a felsofokura (mindezt egy anyanyelvi angol tanar segitsegevel (Paul)). Rendesen megtanitanak a tananyagra es az angol nyelvre, es ezert a tovabbtanulasi lehetosegek is nagyon jok (legtobben nagyon jo gimnaziumokba tanulnak tovabb, en is a fazekasba megyek jovore). Bartalis Kati neni volt az en of, o most a hugome is, es nagyon szeretjuk. Kedves es mindig segit a tobbieknek. A tobbi leendo osztalyfonokot nem nagyon ismertem de amiket hallottam a tobbi 8.os osztalyoktol a c-sek a legjobbak :) a lenyeg h en ajanlom a sulit mert nagyon jo es a tanarok is megbecsulnek minket, rendesen tudunk mindent es a nyelvoktatas is nagyon jo. Es nem kell elhinni amit rolunk mondanak, mi is hallottuk ezeket a szobeszedeket, de egyaltalan nem igaz! Csak a versenyeken erunk el kiemelkedo eredmenyeket :)
2014. márc. 26. 06:35
 14/31 anonim válasza:
82%
Egyaltalan nem elit vagy sznob suli! Lehet hogy kinezetre a gyerekek mutatnak dolgokat (sajnos ez a mi osztalyunkban is problema) de attol meg egy csomo nem gazdag gyerek jar oda (tobbet is ismerek akik hu de sok penzem van, kifele, de valojaban a szulei meg a szuleikkel elnek, vagy turkalokbol oltozkodnek (ezt nem azert mindom h bekepzelt legyek, en is szoktam onnan ruhakat kapni amik markasak es teljesen ujak)) a lenyeg h vannak akiknek nincs annyi penzuk, es meg vagyok gyozodve, hogy akiket olyannak latott, h sok penzuk van azoknak valojaban nagyon keves, es akik szegenyebbeknek neznek ki, azok a gazdagabbak (ez igy szokott lenni). Ez tenyleg nem azert mondom hogy sznobnak nezzek ki, de ez az igazsag sajnos. Magantanart nem kell fizetni a nyelvvizsgakra, siman meglehet csinalni abbol a tudasbol is amit nyolc ev alatt megtanulunk (olyannyira, hogy 7.tol abban az angol konyvben tanulunk, amiben a neves gimnaziumok pl fazekas is tanitanak nehy even at. Maga a suli nem draga, ami huzosabb az a plusz kiadasok es a tankonyvek ara. De ha esetleg hatranyos helyzetuek az osztaly is nagyon szivesen fogaj tamogatni onoket! (Volt egy olyan osztalytarsam akinek 2.ban meghalt az edesapja, az edesanyja egyedul nevelte betegen, szegeny lanynak nagyon sporolni kellett. Amikor az edesanyja is meghalt 7.ben az osztaly alta minden koltseget (erdei iskola, osztalypenz, alapitavny alol felmentettek...) es nagyon odafigyeltunk h ne mondjunk semmi olyat amivel megbanthatjuk). En es az osztalytarsaim is nagyon szeretnek ide jatni! Elozo voltam
2014. márc. 26. 22:09
 15/31 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat a suliról, hasznos dolog olyantól hallani véleményt, aki ott tanul. :)
2014. ápr. 5. 09:45
 16/31 anonim ***** válasza:
0%
Az èn kisfiamat nem vették fel.
2014. ápr. 12. 05:50
 17/31 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó! Szerinted miért? Mit mesélt a kisfiad? Köszi!
2014. ápr. 17. 20:28
 18/31 anonim ***** válasza:
21%
Nem tudom miért. Azt mondta, hogy minden feladatot meg tudott csinàlni. Nem félénk, tisztàn beszél. 24-én lehet megnézni az értékelést, akkor màr többet fogok tudni. Nem jelentkeztem àt a 14. kerületbe, talàn ez is baj volt.
2014. ápr. 19. 18:15
 19/31 anonim ***** válasza:
68%
De ez felvételi rendszerű, ide tök mindegy, hol laksz, vagy nem? Mi se ott lakunk, nálunk jövőre lesz aktuális. Én úgy tudom, ide felvételi alapján vesznek fel, nem utca-kerület szerint. Majd írd meg kérlek, milyen volt az értékelés. Hol volt esetleg "lepontozva" - tiszta vicc... Jártatok valahova előkészítőre? Köszönöm!
2014. ápr. 19. 20:11
 20/31 anonim ***** válasza:
68%
Tudjátok mennyibe kerül a Városligetibe a havi alapítványi díj? Köszi!
2014. ápr. 27. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!