Nyugat-Európában tényleg nem csinálnak ügyet suliban oviban egy náthából?
Jo 11-es, ez azert mazli is.
Marmint hogy allitolag soha egy napot se hianyzott. Ez azt jelenti, hogy nem volt soha komolyabban beteg, ez meg ritka.
Jo nektek.
Nalunk azert elofordult par komolyabb betegseg is, amivel nem vittem, mivel szarul volt a gyerek.
12 azt nem írta h náthás sem volt. Lehet úgy van mint mi voltunk tavaly ősszel is, hogy eléggé folyt az orra, amúgy a közérzete jó volt. Akkor elgondolkoztam, hogy itthon kéne-e tartani. Megkérdeztem a férjem, mit gondol. Ő úgy volt vele, ha csak orrfolyás, akkor feltankolni zsepivel, és irány az iskola. Így is lett végül, zsepi, maszk, egy zacskó a piszkos zsepiknek, hogy ne ott kelljen kidobálni, és ment suliba. Másnapra az orrfolyás jelentősen enyhült, harmadnapra kutya baja se volt, úgyhogy ez esetben tényleg nem volt rossz döntés.
Nyilván minden eset más és más.
Igen de o azt irta, hogy 8 ev alatt soha nem hianyzott sehonnan.
En direkt nem nathara gondoltam, mert nalunk azert becsuszott par hanyas-hasmeneses virus, tuszos mandula.
Ezert irtam, hogy mazli, ha nem volt komolyabb betegseg, az ritka. En direkt ezt irtam. :D
De mindegy.
7 vagyok.
Hát Magyarország....Nyíregyháza.
Sőt, kapaszkodj meg, ott orvosi igazolást sem kérnek. Ha beteg és otthon van akkor ennyi. Szülő döntése, teljes mértékben szülői kompetencia, hogy viszed-e orvoshoz, vagy sem. Ha viszed az orvos akkor se ad semmit.
Mondjuk itthon is te mondod meg az orvosnak, hogy beteg (volt) elmúlt-e stb. Szóval itthon is totál te döntöd el, hogy viszed-e iskolába vagy sem, csak dedósítva vannak a szülők és az iskola kér egy orvosi pecsétes sajtpapírt, hogy elhiggyék, amit mondasz. Az orvos elhiszi, de a tanító néni nem. Vicc. És a rendelési idő 40%-a az orvosi igazolások kiállítgatásával megy el, az orvosi igazolások miatt foglalt a telefon, 40-50 email naponta (NEM influenza szezonban, hanem azon kívül) orvosi igazolások miatt. És a szülők csodálkoznak, hogy miért olyan nehéz elérni a gyerekorvost, miért van alig ideje a beteg gyerekre. Hát ezért. Mert a dedósító iskola meg az állam igazolásgyárat csinált belőlük gyógyítók helyett.
18-as, total igazad van.
Nalunk, szinten Ny. Europa, sem kernek igazolast, nem rohangalnak az emberek igazolasert, elveve ezzel az idot az eu.-i szemelyzettol.
Mo.-n total debilnek neznek mindenkit, borzaszto.
Ha ugy erzed beteg a gyerek nem viszed, ha akarod viszed orvoshoz, ha nem nem, az ovodat iskolat total nem erdekli, betelefonlasz, es viszed a gyereket ha ugy latod jonak, ennyi.
Felnottnel is, 7 napig sajat magad igazolod hogy beteg vagy, ergo betelefonalsz. A 8. naptol szukseges orvosi papir a tappenzhez ( az elso 7 napon is jar a tappenz csak nem kergetnek semmifele papirt) . Elotte sajat magadnak igazolod.
Tanuljon meg rendesen zsebkendőt használni, ne tüsszögjön, ne csorgassa az orrát szerteszét. Ennyi. Ha nem lázas, nem levert, nem gyenge, nem szédelgős - akkor gyakorlatilag éppen annyit bír az iskolában, mint rendesen.
(Azért más az oviban, mert ott még nem tudnak mind kulturáltan viselkedni, a játékokat bemocskolják, sokkal testközelibb a kapcsolat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!