Felső tagozatos gyereketek sulijában hogy tárolják a kabátokat? Van szekrényük?
Jelenleg nincs zár a szekrényeken " balesetveszelyés " erre hivatkoznak. Bárki kitudja nyitni, bele tud nyúlni. A héten eltűnt a kabátja + tesi cucca. Múlt héten több gyereknek is szétdobálták a cuccaikat.
Az iskola azt mondta ne tartsanak értéket a szekrényben.. akkor cipelje minden nap magával ezeket?
Mondjátok meg az iskolának, hogy a kabát meg a tesi cucc nem érték, de értékes annyira, hogy anyagi teher a pótlása.
Pénzt, telefont, számológépet tényleg ne tartson a kabátban.
Annyi elvárható az iskolától, hogy külsős lopást megakadályozzon.
Nálunk sincs elzárva a cuccuk; most már az osztálytermükben vannak a kabátok, de a tesi cucc nem. És gyakorlatilag minden órájuk abban a teremben van (kivéve tesi).
De a legnagyobb védelem lopás ellen az, hogy kicsi az iskola (minden évfolyamon csak egy osztály van), kb. mindenki ismer mindenkit. Ráadásul sok testvérpár jár együtt oda, szóval a szülők közötti kapcsolati háló is elég erős. A külső bejutást meg ellenőrzik.
Minden terem elött van akasztó, oda teszik a kabátot. Tesicuccot pedig amelyik nap van tesi,viszik magukkal otthonról, nem hagyják benn a suliban.
A kabátban nem hagy értéket, ez alap. Amit visz az a táskában van, amit cipel magával (sokszor másik teremben vannak, nem a sajátban). Mondjuk értéket nem is visz suliba. Telefont meg aznapra aprót a büfére. De ez meg a zsebében van.
Nálunk tilos kabátot meg tornazsákot a terembe bevinniük, mert itt erre mondják, hogy balesetveszélyes. Amúgy tényleg az, mert alsóban egy osztálytársa beleakadt a padok közt egy zsák zsinórjába, elesett és felrepedt a homloka.
Na de amúgy nincsenek szekrények, minden terem ajtaja mellett van fogas meg pad, arra pakolnak le óra előtt, szünetben meg cipelik magukkal.
A folyosón.
(én 3 különböző iskolába jártam életem során, egyikben sem volt szekrény 🤷)
Nálunk az osztálytermük hátsó végében az egyik fal van végig beszekrényezve: középen sorban akasztós, azon nincs ajtó, oda lehet kabátot, pulcsit felakasztani.
Kevesebb fogas van, mint gyerek (36 fős fővárosi osztály nagyon jó suli), de kb 2 gyerekre jut egy, kb felosztották, hogy kinek hol a helye.
Alul-felül ilyen kis ajtós fakkok vannak, az nem kell mindenkinek, el tudták osztani, az enyém pl szereti oda betenni a tesicuccát vagy valami atlaszt stb- nem zárható, de nem tűnnek el dolgok szerencsére.
Normális az iskola, osztályközösség, lopások sincsenek, ha eltűnne valami- pl tesipóló- az általában megkerül és véletlen összefogják egymásét inkább.
Ha kabát, cipő tűnne el, én is morcos lennék, azért egy normális futócipő is bőven 20 eFt felett van, a kabátról ne is beszélnünk és tényleg nem vagyunk márkab..zik, de mi olcsó ma már…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!