A férjem kisfia idén kezdi az első osztályt. Hogyan fogjuk vissza anyuka szárnyaló elképzeléseit?
A kisfiú EGYMI-be fog járni, már mikor felvették volt egy gyors 0. szülői, hogy mik kellenek. Nagyjaból semmi, mert majd mindent megbeszélnek később. Tanszereket nem kell hazahozni, tehát ovis táska elég, max az uzsisdoboz+kulacsnak kell benne lenni, váltóruhák, pelus, stb, tehat kb ugyanaz, mint most az oviban is kellett. Az oföt ismerem, a mi egyik fiunkat is ő tanitotta, nagyon korrekt minimális befektetést szokott kérni a szülőktől. Ha már tudja, hogy mit tud a gyerek, akkor ehhez fogja igazítani a tanszerlistát.
Anyuka most előállt, hogy íróasztalt szeretne venni, de olyat, amiben van hely klaviatúrának, mert asztali gépet is akar venni, meg kinézett egy majdnem 50EFt-os táskaszettet és és és...
Szegényt letörni se akarjuk, de ennyi pénzt tök fölösleges elszórni. Inkább olyanra kellene gyűjteni, ami majd fontos lehet és tényleg kell, de az majd menet közben fog kiderülni. Sem ő, sem mi nem állunk úgy anyagilag, hogy mindezt könnyedén ki tudjuk fizetni, de nagyon elkapta a lendület.
hm, próbálom összerakni, hogy van a férjeddel közös gyerek, aki idősebb, mint a volt feleséggel közös? Mert különben hogy taníthatta már a pedagógus a ti (és nem a te, a ti) gyereketeket???
Nem elég alapos a meséd :)
11
Ez valószínűleg az a kérdező, ahol egyfajta nyitott kapcsolatban él a ferjjel, mert valami miatt nem szexelnek és a szerető, aki errol tudott direkt teherbe esett, azt gondolván a pasi majd ott hagyja a feleségét.
Mondjuk attól, hogy értfogy a gyerek, egy íróasztalra még neki is ugyanúgy szüksége van az iskolához, ez teljesen alapvető. Iskolatáskára is.
Nyilván a hatszáz füzetre nem, de van olyan része az iskolakezdésnek, ahol anyuka kiélhetné magát. Csak úgy kéne hozzáállni neked is.
10 Igen, azt már én is gondoltam, hogy a saját iskolakezdését éli újra ezzel, de akkor is túl sokat költ! Én is szoktam a gyerekeknek olyat venni, ami igazaból az én lelkemnek kell, de ésszel. Ezt valahogy vele is el kell fogadtatnunk.
11 Volt pár hullámvölgyünk, de semmi olyan, amit ne tudtunk volna megbeszélni.
13 Már van iróasztaluk, de senki nem hasznalja, csak a mosott ruha all rajta. Az anyja olyat akar, ami számítógépasztal is.
14 Nem is egy gyerekünk járt oda, hanem 2 és most a férjem kisfia is. Az viszont igaz, hogy csak egyiküknek volt ez a hölgy az oföje, mert a másik tanakos osztályba járt.
Értakos osztályba fog járni a kisgyerek?
Sürgősen meg kell neki mondani, hogy ez NEM OLYAN ISKOLA, ahol füzet kell, vagy íróasztal.. az értakos az gyerekmegörző, életvezetést tanulnak kb, nem fognak írni kockás füzetbe jó sokáig.
Le kell ültetni és elmondani, mert a suliban biztos nem voltak elég direktek.. mindenhol tudják, hogy a szülők várják a sulikezdést és nagy reményeik vannak, és nem szeretik összetörni őket, hogy a gyerek azt fogja tanulni, hogy menjen wcre és hogy mosson kezet, meg hogy hol él a hal, mikor köszönünk.. Szerintem egyébként ha anyukának nagy reményei vannak, akkor talán egy tanakos osztály is megfelelt volna a gyereknek, ott is kb csak lélegezni tanulnak, ha a normál anyag felét átveszik(15ig számolnak hivatalosan, de valójában jó, ha 10ig megtanítják a számokat és műveleteket, és az sem megy mindenkinek.. ).. szóval talán átkerülhet a gyerek az erősebbik osztályba, ha az anyja így áll hozzá.. tök kegyetlen dolog a legalsó szintre tenni, mikor határon van.
Íróasztalt én is vettem első osztály előtt, szép táskát, mintás ceruzát, forma radírt stb., szép lett volna ha valaki rámszól, hogy nem vehetek neki.
Nem kell nektek állni az egészet, ő meg vegyen amit akar.
17-es, ez nem így megy. Valszeg elkéri a felét apukától, ami tök jogos.
És anyuka olyan szinten költekezik, mintha te most megvennéd a gyereknek az anatómia atlaszt, aztán nyolcadikra kiderül, hogy nem hogy orvos nem lesz, de még ápolónak sem akar tanulni, hanem asztalosnak áll.
Üljetek le anyukával, hogy figyelj Kati, a gyerek iskolakezdesehez mi X összeggel tudunk hozzájárulni, ha ezen felül szeretnél költeni, ahhoz mi nem tudunk hozzájárulni.
Nem tudom egyébként, hogy mennyire vagytok vele jóban, de megpróbálhatnád vele megosztani a te tapasztalataidat a tanárról, hogy az előző gyereknél miket kért, ilyenek. Csak, hogy nyomatékosítsd benne, hogy tényleg nem kell ennyi sz@rt venni
Azért azt az x összeget úgy kell ám összehozni, hogy kb középen legyen az érték.. tehát ha apuka venne pepcos pólót a gyerekének iskolakezdésre, anyuka meg hmet szeretne, vagy zarát, akkor adják össze a kettőt és azt felezzék el.
Ugyanez cipőre is, én is idegbajt kaptam, mikor a nagyszülők megvették az 500ftos fűzős benti cipőt az auchanból az én gyerekemre, és elvárták, hogy hordja, mikor a nagypapa 900nettó körül keres és meg 250et kerestem és nem a "mi szintünk" volt..nem hordta, megsértődtek, de nem volt hajlandó visszavenni a cipőt(ő is tudta, hogy értéktelen), azt mondta akkor dobjam ki. Zero wasteztem, nem kellett senkinek ingyen, ezután kiraktam a kuka mellé, és elvitte valaki.
Ha anyuka szupinált cipőt szeretne, ti meg pepcóst vagy még olcsóbbat, akkor nehogymár a pepcós felét adjátok rá, pláne, hogy nálatok is vannak gyerekek, akik normál suliba gondolom nem az olcsó "oda úgyis mindegy" ruhákban járnak..
Az AIÓ füzetet nálunk a magánsuliban(hivatalosan integráló, de tanakos szintet se hoztak, mert béna volt a gyps tanárnő, most versenyes, kitűnő gyerekeink vannak normál suliban, ő meg ott nyafogott, hogy nem tudnak semmit rendesen..) csináltatták velünk/velem, ki kellett emelnem minden xedik sort postaironnal és rárajzolgatnom a fát gyökérrel/házat lépcsővel totál feleslegesen, már a gyerek is kérdezte elsőben, hogy minek kell ez, meg tudja jegyezni. Na de lehet ezt így is, ha nem vett ilyet, ezeket nehezebb beszerezni és nem igazán akciózzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!