Hányadik osztálytól lehet spirálfüzetet használni?
Ez nem osztály, hanem tanárfüggő. Nekem már 5 osztalyban volt spirall matekfüzetem, de pl a német tanár nem szerette a nagyalapú füzeteket, ezért azokon az órákon általanos iskolában végig kicsi volt.
Én a helyedben nem spirallt, hanem nagyalapú füzetet vennék, mert nekem az volt a tapasztalatom, hogy a spirall széllél szakad, beakad mindenbe, ocsmányul néz ki hosszútávon, és a táskaban is több helyet foglal.
Inkább a tanártól függ ez, mint az évfolyamtól. Engem pl. gimiseknél nem érdekel, hogy milyen füzetbe írnak (de kell írniuk!), viszont év elején elmondtam nekik, hogy kicsi füzetbe nem fognak kényelmesen elférni a vázlatok, és több is be fog telni belőle. Azt is, hogy a spirállal mindig csak a gond van, kiszakítja a táskát, összeakadnak a különböző füzetek spiráljai, az ember kezét is vágja egy kicsit... Ettől függetlenül van olyan, aki abba ír, más tűzött füzetbe, megint más külön vonalas lapokra, amiket utána lefűz egy mappába.
Általános iskolai osztályokat is tanítok, ott pedig közöltem, hogy mindegy a füzet mérete, de a spirált ott kifejezetten megtiltottam.
#9 Gyere be hozzánk a suliba tanév közben. Minden napos eset, mikor a gyerek két füzetet csak egyszerre tud kivenni a táskájából, aztán meg rángatja össze vissza, mert összeakadt a két spirál. Vagy hogy olyan füzetbe ír, amiből a spirál fele már kilóg (miután ezt is kirángatta a táskából, mert a kilógó hegyes vég beleakadt/kilyukasztotta). Illetve főleg 5-6.-ban úgy írnak a füzet bal oldalára, hogy a sorok végénél nagyon rányomják a kezüket a spirálra, aztán óra végére már tiszta piros a kezük és ott van belenyomódva a spirál nyoma.
Na persze ezeket odafigyeléssel el lehetne kerülni, de egyszerűbb, ha nem ilyen füzetet hoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!