Ha még keveri az L hangot a J vel akkor rosszul is fogja leírni?
Figyelt kérdés
Járunk logopédushoz rajta vagyunk az ügyön, de érdekel, hogy akinek volt ilyen gondja és suliig nem volt meg helyesen a hang az írásnál ez volt gond tényleg l helyett j -t fog írni?jún. 14. 18:25
1/5 anonim válasza:
Előfordulhat igen, lányom nagyon sok hangot téveszt és írásban is, de szerintem ha csak ennyi a gond azt kijavítja iskolaig.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. És az, hogy tévesz gondolom nagyban befolyásolja az év végi eredményét?
jún. 14. 18:45
3/5 anonim válasza:
Attól függ. A fejlődés egy szintje, amikor már hallás alapján meg tudja különböztetni, csak kiejteni nem tudja.
De az a kisebb gond, ha csak 2 hangot téveszt. Valószínűleg iskoláig meg is oldódik.
Volt egy tanítványom, akinek rengeteg tévesztése volt, szinte teljesen érthetetlen beszéde. Kértem anyukától magánlogopédus bevonását. (Az iskolai 2 óra semmit nem ért.) Nagyon szépen rendeződött. A végén csak az r nem ment. L hangot ejtett helyette.(Ez gyakran megmarad.) Nagyon cuki volt, sokáig kérdezte tollbamondásnál, ha nem volt benne biztos: Ez az, amit nem tudok kimondani?🤣
4/5 anonim válasza:
Mondd vissza neki hibásan. Ha tiltakozik, akkor hallja a különbséget (ez a könnyebb eset). Például, ha labda helyett jabdát mond, kérdezz vissza te is, hogy jabda? Jó esetben észreveszi, persze a tiltakozás kicsit viccesen hangzik "nem jabda, mondom, jabda!".
5/5 anonim válasza:
Most megnéztem az írás témazárót és egyet sem tévesztett, pedig nagyon hibásan beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!