Miről szól az iskola előkészítő, mit csinálnak a gyerekek, a szülőnek ott kell lennie?
"Miről szól az iskola előkészítő, mit csinálnak a gyerekek, a szülőnek ott kell lennie?"
Egész nyugodtan kérdezd meg a szervezőtől. Egyáltalán nem ciki, hogy nem tudod, a pontos válaszokat meg ő tudja megmondani.
És miért van erre szükség?
Az iskola szokott tartani egy-két játékos foglalkozást, kedvcsinálónak a leendő tanító nénikkel. De nem heti rendszerességgel. Találtak a gyereknél valami fejlesztendő területet?
Egyébként nem nagyon szokott ott lenni a szülő, én nem is igazán szerettem volna ott üldögélni.
Amúgy az óvodában nagycsoportban van alapban minden nap, ezért volt régen csak nagycsoportban kötelező az óvoda.
De úgy tudom ez délelőtt van, ebéd után aki akarta már elvihette a gyereket. Nekünk egyszer tartottak bemutató órát. Ilyeneket csináltak, hogy mutassa meg a jobb, bal kezét, utánozza le, amit az óvó néni csinál (pl. felemelte a jobb kezét) rajzoljanak négyzetet, ismerjék a formákat, évszakokat, ellentéteket stb.
Én jártam előészítőbe, mert szerették volna a szüleim, ha nyolcosztályos gimibe megyek. A szülőknek nem kellett velünk a teremben lenniük, de lent vártak az aulában. Felesleges lett volna hazamenniük, hogy aztán ahogy hazaérnek, forduljanak is vissza. De ha elmentek volna sem kövezte volna meg őket senki. :)
Magyar és matekfeladatokat oldottunk meg, olyan volt mint egy sima tanóra, a tanár elmagyarázta mindig, hogy mit hogyan oldunk meg és miért úgy. Házit is kaptunk. Ennél csak annyit javaslok, hogy ha ez felvételi előkészítő, hogy ne vedd el a gyerektől a leckét. Vannak szülők, akik nem értik meg, hogy pont az a lényege az előkészítőnek, hogy hibázzanak a gyerekek és tanuljanak belőle, néhány szülő szerintem azt hiszi, hogy ha a gyereke hibátlan házikat visz be, akkor az valami plusz pont lesz a felvételinél, ezért pl bevágják magukat a számítógép elé, írnak egy olyan fogalmazást, amit még egy híres író is megirigyelne és odahívják a gyereket, hogy ezt másolja le vagy ikapjá a gyerek elől a matekpéldákat és gyorsan leírják a megoldásokat. Ebből kb semmit sem tanul a gyerek.
Egyrészt a gyerekek a tanárral odabent úgyis kijavítják, másrészt, ha van időd és energiád foglalkozni vele, akkor hagyd hogy egyedül oldja meg a háziját, utána nézd meg és emeld ki, hogy mik a jók benne és mik azok, amiket javítania kéne, esetleg adhatsz pár ötletet, hogy rávezesd a megoldásra. Ezt csak azért emelem ki, mert ha esetleg a gyereked a leggyengébb a csoportban, az ő teljesítményét sosem emeli ki a tanár, akor ne ijedj meg, ne legyél frusztrált, mert nem egy verseny az előkészítő, hogy ki a legügyesebb tanuló, hanem egy lehetőség, hogy a gyerek fejlessze magát a felvételire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!