Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolaéretlen a gyerekem? Ti...

Iskolaéretlen a gyerekem? Ti visszatartanátok?

Figyelt kérdés

Három gyerkőcünk van, 10L,8L,5F. A középső és a a legkisebb nyári gyerek, az óvónők mindkét gyereknél kardoztak azért, hogy még egy évet maradjon óvodában. A 8 évest végül saját felelősségre elvittük és nagyon nem bántuk meg. Ő inkább fáradékony volt még kicsiként, de nagyon jól vette az akadályokat, jó tanuló, nagyon megy neki a suli, szereti is.

A kicsi viszont kemény dió. Nagyon jó esze van, _full_ önálló, mindent megold, önállóan jön megy a faluban a mamákhoz biciklivel, az étteremben odamegy a pincérhez, ha gondja van, mindenkivel elbeszelget, nagyon kozvetlen, értelmes és jószándékú kisgyerek. Iszonyat jo logikaja van. Viszont eléggé öntörvényű és nem hallgat senkire, ahogy az óvodában mondták: nem együttműködő, sokszor egy kiscsoportos szintjén viselkedik, amit mi is sajnos megerősíthetünk. Ha kérsz valamit tőle akkor sokszor forgatja a szemét, ha leszidod, akkor kacsacsőrt formál a kezével és annyit mond: bla bla bla.

Nyilván ezt nem hagyjuk neki, és nem hagyjuk rá, de hiába kap büntit vagy szobafogságot, látszólag nem hat rá.

10x kell szólni neki, hogy valamit csináljon meg, szófogadatlan, hiába mondod neki, hogy ezt vagy azt nem szabad, fütyül rá. Ha megkéred, hogy pl egy kóbor játékot vigyen be a helyére, akkor ha nagy nehezen fel is veszi, akkor 5 percig hurcolja, aztán lerakja valahova ahelyett, hogy egyből bevinné a szobába. Öltözés katasztrófa, inkább elmegy pizsamában oviba, mintsem felöltözzön. Persze ha neki fontos, akkor még a ruháit is tudja, hol van, önállóan felöltözik és menetre készen vár.

Most fogunk majd járni valamilyen TSM foglalkozásra (nem biztos, hogy ez a neve), ahol ilyen viselkedési problémákat próbálnak orvosolni.

A felmérésen azt mondták az értelmi képességei átlagon felüliek, mindenre válaszol, mindent ért, a finommotorikus mozgásai megfelelőek, de az együttműködő készsége az alacsony.

Nem tudom, mi tévők legyünk, tartsuk-e vissza, vagy ne?

Nekem van egy olyan érzésem, hogy rohadtul unja is az ovit, nincs már neki benne kihívás mert sajnos nem sokmindent tanulnak, nem mennek sehova, soha egy mondókát nem tanítanak nekik, max egy anyáknapi verset (ezmiatt el is akartuk hozni, de végül hagytuk).

Ő egyébként várja a sulit, mivel a nővérei ott vannak, szeretne menni nagyon.

Adjatok tanácsot légyszi, ti hogy éltétek ezt meg!

2023. okt. 19. 07:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10: az ovodaba es a bolcsibe is vihettunk sutemenyt, amennyiben az bolti volt, ezzel nem is volt gond, mindenki elfogadta. a 8-10 csoportbol egyedul a mi ovononk volt aki tuzzel vassal harcolt ez ellen es vegul atverte a csoportunkon, hogy semmifelet nem lehet bevinni. a tobbi csoportba vihetnek a szulok, csak a mienkbe nem.

az oltas meg igy van ahogy mondod a maganugye, ahogy nekunk is, ezert nem ertem, miert kell nekunk kuldozgetni folyamatosan az ilyen oltasellenes konteokat meg kb legyilkosozni meg felelotlennek nevezni, amikor mi beoltattuk magunkat es a gyerekeinket. nekem is maganugyem.

2023. okt. 19. 10:00
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak.. én egy szeletet vittem 2000ft körül az allergiás(annak tartott) gyereknek, és kirakták a csoportból a maradék tortával együtt a kukába, mert "nem tudhatták biztosan, mert nem jött róla igazolás, hogy valóban minden mentes, ilyen nem volt a cukrászdában..).

Mondjuk azt az óvónőt nem is kedveltem, de ilyenek is vannak.

2023. okt. 19. 10:04
 13/19 A kérdező kommentje:

12: nezd, ha az en gyerekem allergias lenne en nem varnam el, hogy a csoport maradek 20 gyereke se ehessen egy tortat.

akkor inkabb megkernem az ovonoket, hogy jelezzek, ha masnak lesz szuletesnapja es vinnek neki kulon 1 szeletet.

de szerintem a csoportunk egyetlen etelallergiasa sem sertodne meg meg akkor sem, ha az o gyereke nem ehetne, lesz meg ilyen helyzetben az eletben eleget.

2023. okt. 19. 10:09
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Én sem vállalnám a felelősséget, ha lenne a csoportban allergiás gyerek, aztán Pistike anyukája nem értené meg miért nem lehet bevinni tortát..

Azt írod nem várnád el, ha a gyereked allergiás lenne, kérdezz meg egy súlyosan allergiás kisgyerek anyukáját, vagy próbáld a helyébe képzelni magad.

0 empátia nincs benned, és igazából fel sem fogod a dolog súlyosságát, csak azt hajtogatod , hogy a te gyereked.. igen lehet a te gyermeked egészséges, egy allergiásnak az életébe is kerülhet.

2023. okt. 19. 11:03
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Ennyi erővel a te gyerekednem sem lesz semmi baja ha az oviban nem ünneplik meg rendes tortával csak papírtal készülttel. Ez a legtöbb oviban már így van.

Én nem is engedném másképp, nem csak az allergiások miatt, de sok család meg sem engedheti,hogy 2 helyre vegyen vagy süssön. Nem kell a megkülönböztetés semmilyen formációja sem.

2023. okt. 19. 11:06
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én megnézném a tanító nénit, akihez kerülni fog. Szerintem a fiadnál azon fog múlni az iskolai beválás, hogy milyen lesz a kapcsolata a tanító nénivel. Ha jó, akkor meg akar majd neki felelni. És ha jól értem, nagyjából ez hiányzik, mert amúgy ügyes, talpra esett és mindent meg tud csinálni, amit kell, sőt.
2023. okt. 19. 11:47
 17/19 A kérdező kommentje:

14, 15 ti olvastok is vagy csak irtok?

pont azt irtam, hogy mindenre van megoldas. gondolod a menzan nem az ovoneni figyeli a kajat (vagy a dadus, banom is en)?

ez ekkora megoldatlan feladat, hogy az egy szem allergias gyereknek a SAJAT SZULOJE altal bevitt tortaszeletet szolgalja fel a dadus vagy az ovono? a menzan nap mint nap ez tortenik.

bocs, de nem hiszem, hogy ettol lennek kevesbe empatikus.

2023. okt. 19. 13:30
 18/19 Derjaderja ***** válasza:
89%

Nem lehet tortát vinni mert megszakad a hűtési lánc.

Nálunk kekszet, bolti zárt nem hűtendő dolgokat lehet vinni.

De én tavaly őszintén szólva elsunnyogtam az én lányomét. Most már sajnos rájött, hogy van ilyen, de őszintén szólva én sem értek egyet az óvis/bölcsis szülinapi bulival.

A fiam pl december 2-i.

2àn gyerekzsúr, 3án családi szülinap, 6-án Télapó (amire a családi szülinapon is már adnak q rokonok édes ajándékot). Télapó a bölcsiben.

A másik január eleji, Karácsony, Szilveszter, gyerekzsúr, családi zsúr... pont elég.

2023. okt. 19. 16:34
 19/19 A kérdező kommentje:

Noa hat azt hiszem ez eldolt

-mint kiderult, a suliban jovore inditjak az angol tagozatot (2 evente indul)

-az egy szem ovono aki kicsit is normalis volt felmondott a heten...:( a masikkal meg nem hagynam ott meg 1 evre. Foloslegesnek erzem.

-de ami a legfontosabb: amiota beszeltem a kicsivel, hogy csak akkor mehet suliba, ha minden nap hazahoz legalabb egy dolgot, amiben egyuttmukodott az ovonokkel, azota az ovonok szerint latvanyos a javulas, eszrevettek ok is.

Masok szerint nem kihivas mar neki az ovi, van meg kozel 1 eve, ahol csiszolhatunk ezen a dolgon, ugyhogy megprobaljuk a sulit.

2023. okt. 22. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!