Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők! Akiknél nem vált be a...

Szülők! Akiknél nem vált be a magániskola és végül az állami jött be milyen tapasztalatokkal rendelkeznek?

Figyelt kérdés
Gondolok én itt a tanárokra, létszámra stb.

2023. szept. 1. 21:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
66%

10-es:valóban jelenleg az a probléma a fizetős iskolákkal, hogy nagyon ritka esetben tudnak képesség szerint szelektálni a jelentkezőkből. Aki ki tudja fizetni, jöhet.

Ezért nálunk alapvetően 2 csoportba volt sorolható a gyerekanyag:

1,magatartászavaros, tanulászavaros, akinek a szülei tudták, hogy gond van a gyerekkel, de azt gondolták, ha fizetnek, elnézik neki a magatartásbeli gondokat. Illetve, ha jóhiszemű akarok lenni, akkor azt gondolták, hogy valóban létezik olyan pedagógiai módszer, amellyel a gyereket fel tudják hozni. Viszont ha valami tanulási zavar van a háttérben, akkor oda gyógypedagógus kell, és nem magániskola. Ha nem akarok jóhiszemű lenni, akkor meg azt gondolták, hogy a pénzükért jár nekik a jobb jegy. Az ilyen szülők általában csalódtak, mert a gyerekből nem lett orvos.

2. A másik csoport, akik valóban elhitték a csodálatos pedagógiai programot, és jó képességű volt a gyermek. Egyébként jellemzően ők voltak kevesebben, mert szerintem Magyarországon még mindig úgy vannak az emberek, hogyha bejut az állami versenyistállóba a gyerek, akkor nem akarnak fizetni magánért. Ők sem voltak túl elégedettek, mert az 1-es csoportba tartozó diákok miatt nem lehetett rendesen haladni.

Ha nálatok ez másképp volt, akkor az igazi sikertörténet, de sajnos ez a ritkább. Mondanám, hogy a gyereked zseni, és 99 %-ban az ő érdeme. Amúgy lehet mindenhol tanulni, ha a gyerek hajlandó, a tananyagot mi is leadtuk, a tankönyvben benne van minden. Kérdés, hogy mit tudtunk számonkérni.

5-ös voltam.

2023. szept. 6. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!