Ausztriában tényleg színvonalasabb a közoktatás, mint Magyarországon?
Figyelt kérdés
Több portál is írt arról még tavasszal, hogy Ausztriában nőtt az ország iskoláiban tanuló külföldi gyermekek száma. Ráadásul a legnagyobb mértékben a magyar diákok száma nőtt, ugyanis egy kisvárosnyi, több, mint 10 ezer magyar diák jár osztrák iskolákba.2023. szept. 1. 18:55
1/8 anonim válasza:
Igen, nem véletlen járatják oda a gyerekeiket, akik tehetik.
2/8 babyboom567 válasza:
Szerintem már Afrikában is színvonalasabb mint nálunk.
3/8 A kérdező kommentje:
1-es: Most az is kiderült, hogy az Ausztriával szomszédos Németország közoktatási intézményeiben körülbelül egy Eger népességével megegyező számú, 49 ezer magyar diák tanul.
2023. szept. 2. 04:50
4/8 anonim válasza:
A kompetencia vizsgálatok szerint igen. Egyébként nekem az unokaöcsém és a húga odajárt évekig, mert ott laktak. Amióta hazaköltöztek (már rég bánták) a gyerekek megutálták az olvasást, pedig előtte szerettek. Matekból is előrébb voltak kint.
5/8 anonim válasza:
Mindenképp az.
Mi ugyan nem vállaltunk gyereket,de van középiskolai tanárnő a családban.
Amiket tőle hallok, azt a szintet Magyarország húsz év múlva fogja elérni.
Csak akkor már az is húsz éves lemaradást fog jelenteni.
6/8 anonim válasza:
Ausztriában minden színvonalasabb.
Én 10 éve élek itt kint, én szó szerint itt érzem itthon magam. És nem csak az anyagi dolgok miatt, nekem az totál másodlagos.
7/8 anonim válasza:
Persze, hogy színvonalasabb, és nagyobb is a választék sulikból.
Plusz más szemléletű az oktatás, dolgozatot pl. csak negyedikben írnak először, akkor is csak a továbbtanulás miatt.
Van olyan ahol pl körben vannak elrendezve a padok stb.
8/8 anonim válasza:
Én ugyan nem ismerem mi megy Ausztriában, de ami nálunk megy, az kritikán aluli.
Ennél rosszabb szerintem nem lehetne már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!