Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők! Ki mennyit hajlandó...

Szülők! Ki mennyit hajlandó utazni reggel, hogy elvigye a gyerekét/gyerekeit az iskolába?

Figyelt kérdés

2023. szept. 1. 18:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
Náluk 3 gyerkőc van, mindhárom másik suliba jár (SNI-sek). Ha csak suliba és haza, akkor az kb 4 óra (6.30-kor indulunk, 8-ra mindenki beér a suliba, utána én 30 perc alatt hazaérek, délután visszafelé ugyanaz), ha fejlesztésre is viszem valamelyiküket, akkor van, hogy 6 óra vagy több (bkv+gyalog).
2023. szept. 2. 07:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Kb.10 perc autóval a forgalom és a parkolás miatt.

Tömegközlekedéssel is kb ennyi lenne... csak nekem a másik városba kell mennem dolgozni, egy ipartelep, oda nincs buszjárat közvetlenül. Nem érnék be 8 órára.

2023. szept. 2. 08:03
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

9esnek:

Reggel kb 5:45-6:15közt ébred magától, 6:30kor indulunk és beérünk kb 45re. Reggel vagy olvas tömegközlekedésen, vagy átvesszük a napi programot, mire számíthat suliban, milyen órája lesz, mit fognak venni, mi volt a leckéje, mi lesz suli után, vidáman megy be.

Érte megyek ebéd után 12:30-ra, utána elviszem különórára, vagy ha nincs, egyből haza. Út közben vagy olvas, vagy megbeszéljük mi volt a suliban, mi a lecke, mik történtek. Ha nincs különórája, kiülünk a ház melletti játszóra(vagy csak ő megy le), játszik a környékbeli barátaival, és előtte vagy utána összedobjuk a leckéjét meg bepakolunk holnapra, esetleg gyakorol az egyik különórára. Kb 4 órát játszik egy ilyen nap, ebből heti 2 van.

Ha van különórája, akkor felveszem suliban, ha suliközeli különóra, kiviszem a suli melletti játszóra(már viszek neki péksütit), megeszi és megírjuk a leckét, ha gyorsan végez játszhat a játszón, mielőtt suliközeli különórája van. Aztán különóra, addigra ha vége megtelik az ottani játszó sulistársakkal, ott játszik kb 6ig velük, hazaesünk(lecke ugye már kész), fürdés alvás.

Ha nem suli közeli különórája van, akkor 12:30kor még egy órát utazunk(addig olvas vagy beszélgetünk), különóra után hazamegyünk(úton olvas/beszélgetés), megírjuk a leckéjét kb 5kor és még egy órát játszik egyedül vagy a ház melletti udvaron a környékbeli barátokkal.

Minden nap 8 órára ágyban van és reggel mindig megvárom, hogy magától keljen, kel is.

Gondolkoztam a közelköltözésen, de ez a suli csak átmeneti megoldás, 2. osztályban kezdett itt, és 4. osztályig marad csak(8 osztályos gimi), agglomerációban is vannak barátai, itt imádja a tanárát meg az osztálytársait. Iszonyat nehéz volt iskolát találnunk, mert SNIs és sok előítélet volt vele szemben(amik marhaságok), ide tudtunk lakcímet szerezni, azért jár ide. Itt se akarták fogadni, de muszáj volt, de kb a kedvenc diákjuk lett kiemelkedő tanulmányi eredménye és fecsegős személyisége miatt. Itt 20 gyerek van egy osztályban, és bár nagyon gáz környék(meg gyerekek egy része, amit kistini korára nem merek hagyni), talán ezért emelkedik ki jobban közülük.

Már megszoktam az évek alatt, hogy nem átlagos életünk van magától értetődő dolgokkal, de így tudom csak megoldani, hogy mindenből jó jusson neki. Próbáltuk a körzetes sulit, majd egy alapítványit, egyik sem volt rendben, itt fegyelmet tartanak hagyományos értékrend szerint működnek, nem kell alkalmazkodni és elnézni mások kellemetlen dolgait(pl ha Janika folyton bekiabál az órába, és Janikából van alsó hangon 5, de te legyél megértő, mert szegény nem tehet róla, ahogy arról sem, hogy folyton zörög, folyton leejti, hogy bökdös, hogy hozzád beszél, hogy folyton lelesi a megoldást és kérdezget mert lemaradt, mert nem figyelt, az újhullámú sulikban ezeket el kell nézni, mintha nem is lennének, pedig rohadt zavaróak) bejön a gyereknek az egész én meg boldog vagyok, hogy élvezi az iskolát, népszerű és bírják a tanárok. Még egy kicsit bírjuk, a kinézett gimije csak 30 percre van otthonról.

2023. szept. 2. 09:54
 14/15 anonim ***** válasza:
10%
Miért kellene el/hazavinni? A gyerek egyedül is tud iskolába járni. Én első osztálytól egyedül jártam 6 éves koromtól, sosem hurcolásztak a szüleim. És a legtöbb osztálytársamat sem. Mi ez az új divat, hogy vinni kellene iskolába a gyereket? Ezért lesznek annyian teljesen életképtelenek. Semmi önállóságot nem tanulnak.
2023. szept. 12. 20:44
 15/15 anonim ***** válasza:
68%

14! Én is egyedül jártam. 100 méterre az iskolába.

1 zebrán kellett átmenni, kis forgalmú mellêkúton. Mégis volt olyan reggel, nulladik óra előtt ónos eső esett....az iskola kapuban már térden csúszva mentem, mert nem tudtam talpon maradni....

Hát nem volt jó élmény 😕

Ma már olyan forgalom van, hogy nem merném egyedül elküldeni iskolába az elsős gyerekem

2023. szept. 12. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!