Iskolában miért nem engedik a hajfestést, körömfestést, sminket meg a testékszereket, tetkót?
Alsóban az ilyesmi, még érthető, inkább felső tagozatra, meg középiskolára gondoltok. Tehát úgy 12-től felfelé.
Ahol nem engedik, ott mi szokott baja lenni az iskolának a festett hajjal/körmökkel, meg az ilyen lemosható tetkókkal, vagy extrémebb nyaklánccal, karkötőkkel?
A testékszer balesetveszélyes, tetoválást általában 18 felett lehet csak csináltatni, szülői engedély kell hozzá fiatalon, általánosban amúgy se gyakori, de ezért nálunk csak furán néznek rád, hisz eltüntetni nem tudod + a műköröm is balesetveszélyes
A haj-, körömfestés és a smink szerintem egyszerűen az egészség megőrzése és a természetesség miatt van. Gyerekek között amúgy sem illik ilyesmiket “reklámozni” mert aztán az megy hogy “nekem is kell”….
Az én meglátásom szerint amúgy is felesleges dolgok ezek 16 éves kor alatt, egy kicsi smink hamarabb is belefér, és a körömfestés is lehet pl iskolai szünetekben
Kérdező nem tudom, hogy hány éves vagy, vagy honnan jött ez a kérdés, de ezeknek a dolgoknak a nagy részét nem engedném általános iskola közben a gyerekemnek, akkor se ha szabadna
20/N
Külföldön még egyenruha is van, nagyon helyesen.
Nem divatbemutató az iskola.
Nevetséges, hogy már 10 évesek kiutálják, akinek nem jut ilyen meg olyan cipőre pl.
Nem Qrva nevelde az iskola.
Nem divatbemutató, nem is bohóc képző.
Hát, az enyém ugyan fiú (a lány még ovis), és a másodikat kezdi most szeptemberben, de amiket tavaly is láttam .. a 7.-8.-os lányok zöme haspólóban jár, rohannak reggelente sminket igazítani, szájukat kenegetik, alapozó vastagon, hajuk festve-melirozva, körmük is meg van csinálva… és nem csak ebben a suliban van így.
Nem teljesen értek egyet mindennel én sem, de szerintem egyáltalán nem veszik olyan komolyan.
Amikor én voltam iskolás még a fülbevalót is nézték, hogy mekkora.
Valaki kifestette a körmét, azt hazaküldték. Térd feletti szoknya kizárva…
Valaki indokolja már meg miért lettem lepontozva, kíváncsi vagyok :D
8. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!