Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyibe kerül az idei iskolak...

Mennyibe kerül az idei iskolakezdés egy gyereknek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szülő, diák sem.

Kíváncsiságból kérdezem.

Rokonságban vannak picik, akik most kezdik a sulit, ott a szülők meséltek árakról. Tudom, hogy minden k___a drága, de azért ott eldobtam az agyam. 😱

Nálatok mennyibe van az egész iskolakezdés? Ha több gyerek van, akkor úgy nagyjából, egy gyerekre nézve.

Ha még nincs meg minden (valószínű, mert az első hetekben is derülnek ki dolgok), akkor hogy eddig mennyibe volt, és saccperkábé mire számítotok.

Illetve hogy alsós, felsős vagy középsulis kezdi a sulit.

2023. aug. 25. 11:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Ezt épp most írtam egy másik kérdésre:

Nekem gimibe megy a leányzó, így most becsúszott a gépezetbe 1-2 dolog, amit nem szoktunk venni, de most azért kapott. Ilyen pl. a hátizsák, eddig kettőt használt, egyet alsóban, egyet felsőben, és tényleg eléggé kutyarágta, így a gimit egy új hátival kezdi.

Így táska: 25e

Tanszer, füzetek (ebben van extra is, ha betelnek év közben): 40e

Matróz blúz, szoknya (eddig sima ing kellett): 14e

Menza előre: 15e

Tornacipő. póló 5e

Sajnos észre sem vettem, és el is gurult 100ezer forint, pedig semmi látszata, tényleg nem luxi holmik.

A ruhák pedig most következnek

2023. aug. 25. 17:59
 12/15 anonim ***** válasza:
59%
Pontozzatok le, de én pl nem látom értelmét elsőben drága, ergonómikus táskát venni. Úgysem ő cipeli, hanem a szülő. Ők nap közben még nem vándorolnak, egy teremben vannak.
2023. aug. 25. 18:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl gyalog megy jön a gyerek, (10 perc séta kisváros) de ha hoznám vinném is megvettem volna, mert sokkal tartósabb mint egy sima táska.

A kicsik még bem vigyáznak annyira a cuccukra. ledobják a földre, közlekednek a padok között így bele bele rúgnak stb.

Nekem sem mindegy h mosom állandóan, vagy letörlöm a műanyagot az alján.

Illetve az sem h kiszakad e ezek miatt.

Keresztlányomé így járt. Már félévkor másik táska kellett, pedig az sem volt egy gagyi, olcsó car amit neki vettek

2023. aug. 25. 19:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
9.vagyok, nálunk majd évnyitó után lesz egy szülői, ott mondják el, mi kell még. Én itthonra is a drágább színest vettem meg, van minden ilyen fogyóeszközből bontatlan itthon :) Azokat nem kell külön venni, illetve én a ruhákat sem számolom bele, mert azt úgyis vennék neki.
2023. aug. 25. 20:19
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
Nekem 7. és 11.osztályba mennek. Eddig vettem kb 3000 Ft-ért füzeteket (lidlben 100 Ft/db), illetve pár radír meg ceruza kell. A fiamnak (7.osztály) veszek szerintem egy tolltartót, illetve tesipólót és nadrágot. Az iskolatáskáját 4 éve kapta, de semmi baja, nem is akar másikat. A lányom (11.osztály) szeretne egy új táskát, 6000 Ft-ért nézett ki valamit. Könyvek ingyen vannak, menzát nem kell fizetni, mert nem esznek a suliban, ünneplő is jó rájuk a tavalyi. Szóval szerintem kb 20000 Ft-ot kell költeni a két gyerekre összesen.
2023. aug. 26. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!