Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tankönyvek és füzetek csomagol...

Tankönyvek és füzetek csomagolása?

Figyelt kérdés
Lányom most kezdi meg az első osztályt, és a 0. szülőin elhangzott, hogy a tankönyveket és füzeteket (is?) be kell csomagolni. Én azt gondoltam ilyen már nincsen, én talán a 90'-es évek elején csináltam ilyet utoljára. Ez opcionális (iskolánként változik), vagy ez egy általános kérés? Ez hogy néz ki most? Ugyanaz az eljárás mint 30 éve? → csomagolópapír, méretre vágás, cellux, vignetta? Szoci forever? Köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 21. 18:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is be kell kötni, de kb már csak átlátszót találni. Első 1-2 évben ezt kimondottan kérik is, mert a külső borító alapján tudják megkülönböztetni a könyveket. Erre van többféle borító is, egyik a 2 szélén ragasztócsíkos, a másik pedig teljes felületen tapad.

Füzetre szintén van ez a fajta, vagy van a bújtatós, ami lehet átlátszó ( ez a jobb verzió), és a papírbetétes is.

Szerintem a süni sulikész füzet nem éri meg. Ha bemész egy papírboltba, vagy hipermarketbe, és megfogsz egy sulikész és egy sima süni füzetet, meglátod, hogy nem sok különbség van köztük. Sokkal jobb, ha van egy plusz védőréteg is a füzeteken.

A könyveket én nem is figyeltem, de beugrott, hogy tényleg van, amin fel van tüntetve, hogy nem kell külön bekötni. Na, nálunk már többször szóltak, ha nincs 1 héten belül bekötve az összes, akkor gond lesz. ( azt hiszem, egyest kapnak, de ez már nem fix)

Vignetta sem a sima van, amire emlékszel, hanem százmillió színű, mintájú, gyártó stb.

Pl: Ars Una, Herlitz, Lizzy Card, unikornisos, HP-s, lovas, delfines, Star warsos, focis, autós, mosómacis, trópusi meg mindenféle verzió :D

2023. júl. 22. 00:16
 12/12 Andi80018 ***** válasza:
100%
Nem tudom, hol laksz, de vannak olyan papírboltok, amelyek vállalnak csomagolást. Én már négy éve oda megyek szeptember 1-én, kihozza a suliból kb 13 órakor, és már viszem is be. Olyan két óra alatt végeznek. Számomra óriási segítség. Csak a vinyettákat kell ráragasztanom. Ja, igen, átlátszót kérnek alsóban.
2023. júl. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!