Gyermeked iskolájában a tanárok szeretik a gyerekeket?
Az alsós tanítónénink általánosan minden gyerekkel egyformán kedves, határozott, következetes. Szeretik a gyerekek, és ő is szereti a gyerekeket. Nem kifejezetten tyúkanyós típus, de nem is kell, hogy anya-pótlék legyen. Viszont nem kivételez senkivel, nem "pikkel" senkire. Korrekt. Szerethető személyiség, és szakmailag is szuper! (En is tanár végzettségű vagyok)
A felsős tanárok egy része túl komolyan veszi a saját tantárgyát, a lexikális tudás fejbe passzírozása a cél, ami meg rendben is lenne, de minden mozdulatukon látszik, hogy az egészet utálják. A gyerekeket, a tanitást, az iskolát, a lélegzést. Emiatt nem is törődnek a gyerekekkel semennyire még szakmailag elvárható szinten sem.
És van egy nagyon szűk réteg, aki szeret tanítani, élvezi az osztályokkal töltött időt. Törődik a gyerekekkel, es nem csak kísérleti nyúlként tekint rájuk, letudandó feladatként, hanem önmaguk is motiváltak. Emiatt nyilván a gyerekek élvezik az óráikat, kedvelik a tanárt is még akkor is, ha felsősként távolságtartóbb, vagy szigorúbb.
Sajnos ez utóbbiból nagyon kevés van :-(
Nagyon látszik a gyerekek teljesítményén is a tanár személyisége, hozzáállása. Nagyon nehéz úgy tanulni, ha valaki úgy érzi, a tanára hátán ő a púp, és alapvetően a tanárnak nyűg az egész, tehát nem szeretik sem a közös munkát, sem a személyt.
A legtöbb felsős tanár ilyen sajnos :-(
Az egyik kommentelő írta, hogy nem kell szeretni a gyereket. Nos, nem kell a tutujgatás, és a szeretet alatt én nem is ezt értem. A szeretet egy iskolában azt jelenti, hogy igazságos, következetes vagyok, megkövetelem azt, amire a diák képes, kihozom belőle a maximumot, és megmutatom neki, hogy többre képes, mint amit önmagáról gondolt. Simerélményt biztosítok neki, a küzdelmesebb időszakokban támogatom, motiválom, és segítek neki abban, hogy megtanulja azt is, hogy energiabefektetéssel lehet eredményt elérni, de nem szabad feladni soha, mert sikerülni fog! Ha a szülő, tanár bem hisz a gyerekben, a gyerek soha nem fog hinni önmagában! Ez egy fontos feladat megtanítani nekik! Ezek (es még sok más) azok az életre szóló tanítások, amiket a lexikális tudás mellett kötelező lenne a gyerekeknek átadni otthon a családban, és az iskolában is.
Nem a majomszeretet kell egy gyereknek, hanem a megalapozott önbizalom kiépítése, ami egy életen át hasznára lesz! Szerintem egy iskolában ez a szeretet.
12, Köszönöm, szépen összefoglaltad.
Sajnos, én alsóban is csak néha éreztem ezt a fajta szeretet, de most felsőben nagyrészt ez a púp a hátamon jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!