Szeptemberben kezdi a fiam az iskolát, mi alapján válasszak?
Figyelt kérdés
Akik már voltak ilyen helyzetben: iskolát, vagy tanítót választottatok? A településen 2 suli van, az egyik katolikus, a másik pedig állami. A katolikustól a hideg kiráz, viszont ott talán több délutáni program van. Az államiban vannak ugye azok, akiket a vallásos suli elutasít, tehát... Viszont az állami suliban nagyon jó tanítója lenne a gyerekemnek. Nem tudom eldönteni, hogy mi alapján mérlegeljek. Lenne tanácsotok?2023. jan. 17. 18:31
11/17 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy felesleges tanítónőt választani, kizárt, hogy végigvigye az osztályt.
Én sem vinném egyháziba, nem vagyunk vallásosak.
Azon kívül azt választanám még, amelyik közelebb van, nem baj, ha a gyerek minél előbb önállóan tud iskolába járni. Csúnya dolog, tudom, de még esetleg a nemzetiségiek aránya tudna eltántorítani az államitól.
12/17 anonim válasza:
11. Na meg a minden második problémás gyerek, akik nem is nemzetiségiek!
13/17 anonim válasza:
Igaz, csak azt meg nem látod így első ránézésre.
14/17 anonim válasza:
13.Az igaz, de a másik variáció is lehet rossz, sőt rosszabb.
15/17 anonim válasza:
Jó, azért mondtam, hogy ez gonosz dolog. A lányomnak volt 3 roma osztálytársa, és a világon semmi gond nem volt velük. De azért nagy tömegben félnék tőlük. Azt nem látod előre, hogy hány magatartászavaros gyerek lesz az osztályban.
16/17 anonim válasza:
Azt nem árt vegiggondolni, hogy a katolikus iskolának általában feltételei vannak: házas szülők, ráadásul katolikus egyházi esküvővel, megkeresztelt gyerek, elvart a bermalkozas, az iskolában komoly a hitoktatas es a mise is kötelező. Az iskolaban ahova az ismerősöm a gyerekét akarta beiratni ez mind feltétel volt, plusz iskola előtt a reggeli mise.
17/17 anonim válasza:
Nehéz kérdés. Ahogy a #19 is írta, a katolikus sulik általában elég sok kötelező dologgal járnak együtt. Főleg olyan helyeken, ahol az övék a normális iskola a másik meg a szegregált. Viszont ha a másik suli szegregált, problémás esetleg kisebbségi gyerekek gyűjtőhelye, akkor oda semmiképpen nem vinném. Annál minden jobb. A hitoktatás még nem is zavarna annyira, a miséket meg megpróbálnám ellógni. Érdemes lehet beszélni más szülőkkel, hogy a szóbeli ejnye-bejnyén kívül lehet-e ennek komolyabb következménye is. Ha viszont az egyháziba sok a kötelezettség amit nem tudok vállalni elgondolkoznék harmadik megoldáson is, pl. másik település iskoláján. Kérdés, hogy ez távolságban/üzemanyagban mit jelentene számotokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!