Mikor adják(ták) fel és kell(ett) kiolvasni az ált.isk. felső tagozaton a gyermekednek a kötelező olvasmányt? Szóval mikor olvassa(ta) nyáron vagy évközben? (Gőzöm sincs, hogy időzítsük, hogy a valószínűleg unalmas könyv el is legyen olvasva.)
Én azt hittem ez mostanában is nyári kötelező olvasmány. 5-es tanszerlistában fel is volt írva a Pál utcai fiúk. Kiolvasta a gyerek a nyáron.
Első meglepetés, hogy majd áprilisban foglalkoznak vele.
Addig el is felejti.
Második meglepi: lesz még egy 200 oldalas kötelező, az májusra kell. Szóval vajon mikor lett a nyári olvasmányból évközbeni kötelező?
Ezt mikor fogja/kellene elolvasnia? A tavaszi szünetben vagy majd hétvégente szenvedjen vele, amikor épp elég lecke és tanulni való van szombat-vasárnapra. Nem csak a NAT nem normális ebben az országban.
Harmadik meglepi: lehet, hogy olvasónapló is kell. Remélem, hogy majd a Pál utcai fiúkhoz, amit a nyáron kiolvasott. :-(
Velem se tanult senki, csak én arra emlékszem, hogy nem is kellett. Ebéd után a suliban elkészült a lecke - nem 3ig órák voltak, mint most. Utána volt játékra is idő. Mikor hazamentünk nem kellett foglalkozni a tanulással és kitűnő tanuló voltam én is.
Már elsőben-másodikban úgy jött haza, hogy nem volt kész a lecke, muszáj volt vele foglalkozni. És nem a gyerek hibája volt. Egyszerűen nem volt rá idejük, 4re mentem érte és még az uzsonnát se kapták meg addig.
Most meg, amikor már több tantárgyat is idegen nyelven tanul, sajnos kell vele tanulni, de bízom benne, hogy ettől még életben marad vagy nem lesz életképtelen. De nyugodtan higgyetek ebben, amit szajkóztok.
"Felénk sok gyerek kap házi feladat hiányt és kisegyeseket, mert az ilyen tökéletes, öntelt szülők szarnak rá, hogy mit kell csinálni a gyereknek."
Na pont ez a gond, nem látod át, hogy azért tesz magasról a gyereked és a hozzá hasonlók a tanulásra, mert azt tanítottad meg neki, hogy majd te mindent elintézel helyette. Eletkeptelen, mert nem hagytad, hogy a saját lábára állva felelősséget tanuljon a rábízott dolgokért. De tudod mit, veregesd csak a melled, hogy te vagy a minta szülő, ha attól jobban érzed magad, de ettől még a gyereked életét nem fogod javítani vagy megkönnyíteni. Én már csak szegény gyerekedet sajnálom. Nehéz élete lesz, mikor el fog kezdeni kamaszodni, meg felnőtté válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!