Miért van egyben a 7. és a 8. osztályos tankönyv?
7.-es a lányom. Tegnap megkapták a könyveket, és azt tapasztaltam, hogy kémiából, fizikából, földrajzból és biológiából egyben van a 7.-es és a 8.-os tananyag. Mindegyikből van könyv és munkafüzet is. Nade kérdem én: miért? Lemértem csak a könyveket, az 5 kiló, a füzetek nélkül, de az is van vagy 2, aztán az egy kilós táska, meg a kaja, kulacs, és egyebek. Tehát körül-belül 10 kilót cipelt a hátán a 38 kilós lánykám... De valaki magyarázza már el, hogy minek cipelje a 230 oldalas fizika könyvet, aminek a fele még nem is kell, illetve a marhanagy kémia könyvet, ami szintén nem könnyű. Az osztály nagyrészének tönkre is fog menni addigra, és akárhogy vigyáz rá a lányom, azért 2 év alatt az övé is valamennyire. Oké, értem, nem fog belehalni, de ma például alig bírt felkelni, mert mindemellé a 20 kilós padot is ő cipelte, és a válla azt mondja leszakad, a háta és a dereka is fájt, a lába meg kék-zöld lett a padtól. Egyébként egyedül jár, tehát ő cipeli ezt a rengeteg cuccot.
Szóval a kérdésem lényege: ki volt az az okos, aki kitalálta, hogy egyben legyen a kettő? Szerintetek is hülyeség? Igazából bármilyen véleménynek örülök ezzel kapcsolatosan.
Értelmes válaszokat várok.
Feltehetöen azért van egyben, mert a 8-os anyaghoz sokszor vissza kell keresni a 7-est, és a legtöbb gyerek addigra már rég eldobta volna azt, a szülö meg dühöngene, ha újra meg kellene vennie.
Mellesleg ha külön lenne a két könyv, nem fele lenne a súlya, mert a borító, irodalomjegyzék, tartalomjegyzék ugyanannyi egy könyvnél akkor is ha a tananyag két évre szól, söt még a külön-külön tananyag is több lenne, mert akkor a 8-osba rengeteg ismétlést be kellene venni.
Egy 7-es lánynak azért a 10 kiló nem akkora súly, ami ártana neki, még akkor sem, ha 38 kiló összesen!
A padot cipelni, az tényleg nem az ö dolga, de azt meg szerintem nem kell minden nap, egyszeri alkalom lehetett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!