Általános iskolai tankönyvek hogy vannak most?
Még messze vagyunk attól, hogy iskolába menjen a gyerekünk, de felmerült bennem egy kérdés most a tankönyvekkel kapcsolatban.
Azt jól tudom, hogy általános iskolában már minden évfolyamon ingyenesen adnak tankönyvet?
Ez mit jelent pontosan?
A tankönyveket megkapják a gyerekek, vagy azok könyvtári könyvek, mint régen a nagycsaládosok ingyenes tankönyve esetében volt? Ha könyvtáriak, akkor mi van abban az esetben, ha mi inkább megvennénk a könyveket, hogy abba kedvükre írhassanak, kijelölhessenek majd maguknak dolgokat a gyerekek? Van erre lehetőség?
És mi a helyzet a munkafüzetekkel?
Azokért kell fizetni? Ha igen, akkor kb. annak mennyi szokott lenni a költsége?
Szerintem ez iskolánként változik.
1 gyerek most megy hatodikba. A tankönyveik könyvtáriak, mindet vissza kell adni. A munkafüzeteket meg lehet tartani.
2 gyerek most megy harmadikba. Az ének-zene tankönyv kivételével mindent meg lehet tartani.
3 gyerek most megy másodikba. Minden tankönyvét és munkafüzetét meg lehet tartani.
Elsős volt a lányom, minden tankönyvet és munkafüzetet megtartottak.
Nem is értem hogy lehet úgy használni ezeket a könyveket, hogy vissza kell adni. A matek feladatok felében színes ceruzával kellett dolgozni. Azt ki nem radírozza senki.
Egy 6-os töri könyv még hagyján, bár abba is kell aláhúzni.
Alsó tagozaton szinte minden tankönyv úgynevezett munkatankönyv, ezeket nem kell visszaadni. Felső tagozaton a tankönyvek könyvtári példányok, a munkafüzetek sajátok.
A tartós - könyvtári tankönyveket ki kell fizetni, ha kár éri, vagy ha a szülő meg szeretné tartani.
Így mi a fontosabb tankönyveket kifizettük év végén, egész évben írhatott bele. Az árát év elején közlik, hiszen te, mint szülő aláírod, hogy felelősséget vállalsz értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!