Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Utál tesizni a gyerekem?

Utál tesizni a gyerekem?

Figyelt kérdés

Most megy 7.be, és előre félek, hogy a tesi fogja MEGINT lerontani az átlagát.

Nincs túlsúlya, 161 cm és 40 kiló.

Az iskolán kívül aktív, sokat szaladgál, biciklizik, görkorizik, de tesi órán nem hajlandó csinálni a nehezebb feladatokat, mert fárasztó, és leizzad.

A tanárral beszéltem, teljesen normális, nem nézte ki magának a lányomat, és az osztálytársai sem cikizik.

Mit tehetnék, ha sem a bünti, sem a jutalmazás nem segít?

2022. aug. 17. 21:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
A tesi jegy a legtöbb gimnáziumban nem számít a felvételinél, hacsak nem sporttagozatra megy. A középiskolák elenyészően kicsi része nézi a teljes átlagot, pl 4,9 és azt felszorozzák pl tízzel, így lesz mondjuk 49 a hozott jegyek pontszáma. De a középiskolák többsége a magyar, a matek, az idegen nyelv, meg még esetleg plusz egy-két tárgy jegyeit nézi. Miden suli mást. Van, ahol a törit, van, ahol a reál tárgyakat, ez tagozatfüggő. Mellette még ott van az írásbeli pontszáma, ha szóbeliztet az adott suli, akkor a szóbeli is. Ha tesiből nem bukik, vagy semmit sem fog számítani, vagy legfeljebb 1-2 pontot a 100-ból vagy a 200-ból. Ezért tényleg kár szétstresszelni a gyereket. Meg kell nézni, hogy a szóba jövő sulik mire fektetik a hangsúlyt, és arra gyúrni.
2022. aug. 18. 00:12
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Én tesi tanár vagyok.

De a 11-el értek egyet.

2022. aug. 18. 04:36
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Hát akkor "Figyelj, Kati, értem, hogy utálod a teszt, hogy fárasztó, hogy leizzadsz, de ha nem lesz belőle jobb jegyed, leromlott az átlagod. Márpedig ha az X iskolában szeretnél tovább tanulni, akkor bizony az atlagodnak minimum Y-nak kell lennie. Ha nem baj, hogy rontod a saját esélyeidet erre az iskolára, akkor maradhat minden úgy, ahogy eddig. De te leszel csalódott, ha nem vesznek fel csak Z-be egy nyamvadt tesi hármas miatt"
2022. aug. 18. 07:35
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Jézusom, én tuti nem kínoznám ilyen helyzetben teljesítménykényszerrel a gyerekem. Kit érdekel a tesi 3-as? Pont abban erősíteném, hogy ne bánkódjon miatta, úgyse számít, főleg ha rendszeresen mozog mellette. A tesi a testi egészségéért van, nem a kötélmászástudás tökéletesítéséért. Ha amúgy aktív, fitt, akkor tökmindegy milyen a teljesítménye ott. Nemhogy még stresszeljem én is szegényt emiatt. Esetleg egy sportra beiratnám, amit szeret, csak hogy jó élménye is legyen a sportról.

Az enyém amúgy már gimis, és egyáltalán nem számitott a tesi jegy a felvételinél.

2022. aug. 18. 10:34
 15/19 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, miért ez a nagy döbbenet amúgy, én nem ma voltam hetedikes, de szerintem 30-ból 28-an biztos, hogy rühelltük a tesit, és mindent megtettünk, hogy kihúzzuk alóla magunkat, pedig akkor még nem is gyötörtek vele minden nap, csak heti 2-3x.

Amúgy meg legyen a tesi 3-as, kit érdekel? Ami számít, abból jó, tanulni tanul, gondolom nem tesitanár akar lenni felnőtt korában, nagy dolog. Ha sulin kívül mozog, nincs semmi gond.

2022. aug. 18. 11:59
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
Az sem mindegy, hogy a tesit mint tantárgyat utàlja vagy azt, hogy utána izzadt lesz. Esetleg nem szeretne hónaljszaggal végigülni a maradék x órát. Ha ez utóbbi zavarja, és még nincs neki dezodorja, akkor vegyetek, vagy nyugodtan mosakodjon meg felül az öltözőben. Vihet tusfürdőt meg törölközőt.
2022. aug. 18. 12:57
 17/19 anonim ***** válasza:
24%

ne légy már ilyen stréber kis görcs, te most komolyan azt hiszed, hogy bármelyik gimnáziumi felvételit is érdekelni fogja az amúgy kitűnő gyerek tesi jegye? persze hogy utál tesizni, mert az egy ártalmas, kártékony baromság, ezt a gyereked érzi, az iskolák meg tökéletesen tisztában vannak vele, csak valamiért állami előírás hogy kell ez az egészségrontás 12 éven keresztül a fiataloknak.

vegyél be két nyugtatót és hagyd békén a gyereked, nem akar tesizni, akkor nem kell neki. vagy kényszerítsd rá, és akkor majd jól elkezdi utálni az iskolát meg a mozgást is, és lesz egy kövér és rossz tanuló kamaszod az egykori mintagyereked helyett. ha ez kell neked, akkor hisztériázz csak azon a tesijegyen.

2022. aug. 18. 13:20
 18/19 anonim ***** válasza:
71%

Én ebben csak akkor látok problémát, ha a lányod pl szenved az izzadósságától. Akkor ebben segítened kéne neki.

Vagy azt is jelentheti, hogy a társai cikizik vmi miatt tesin.

Ha iskolán kívül aktív, akkor inkább csak a testi lelki okok aggasztanának a helyedben, önmagában a 3-as nem.

2022. aug. 18. 17:02
 19/19 A kérdező kommentje:

"persze hogy utál tesizni, mert az egy ártalmas, kártékony baromság, ezt a gyereked érzi, az iskolák meg tökéletesen tisztában vannak vele, csak valamiért állami előírás hogy kell ez az egészségrontás 12 éven keresztül a fiataloknak."

Hú öcsisajt, te aztán jól meg vagy nyomorodva.

Én nem szeretném, ha a gyerekem egészségtelennek titulálná a mozgást, és 200 kilós zsírdisznókent végezné.

Elnézést a szóhasználatomért, de direkt olyan putrifikálódott stílusban írok mint te, hátha ezt érted.

Nem izzadós, de tesi órán persze, hogy leizzad. Viszont mindig letusolnak utána. Egyszerűen túl hiú, azért zavarja csak, nem azért, mert piszkálják.

2022. aug. 19. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!