Hatosztályos gimnáziumba miért vinnéd gyermekedet?
Gyerek akarja vagy inkább te?
Mi az ok ami miatt váltani szeretnétek?
10. A tanítás színvonala csak romlani fog, kevés a tanár, magasak az osztálylétszámok, sok helyen a nyelvi csoportbontás is meg fogják szüntetni.
Azt helyeslem, ha nyárra nincs kötelező olvasmány, ha akar ,olvas mást.
Csak a gimnáziumi tanár részhez szólnék hozzá. Neki van a legnagyobb rálátása. Legalábbis nálunk a 6 osztályos tagozaton pontosan ugyanazok a tanárok tanítottak, akik a sima 4 osztályos gimnáziumi osztályokban is.
Nekem egyébként a lehető legrosszabb választás volt a hatosztályos. Az egész osztály tele volt sznob gazdag gyerekekkel, akik folyton éreztették velünk, hogy nem vagyunk az elit része. Hogy a szüleink egyszerű szakmunkások, a ruháink
Bocs, elküldte
szóval a ruháink olcsók, kínaisok.
Én nagyon rosszul éreztem ott magam, egy idő után a jegyeim is romlottak. Szerencsére 8. után átraktak a sima gimnáziumi osztályba, ahol jól éreztem magam.
Volt egy lány és két fiú. Ők az egyik vidéki iskolából jöttek. Tájszólással beszéltek, nagyon ódivatúan öltöztek és nagy bűnük volt, hogy cigányok voltak. Őket konkrétan úgy kiközösítették, hogy a két fiú jobbára be sem járt. Kb fél évet jártak oda, de wlig láttuk őket. A lány magában üldögélt a hátsó padban. Néha próbáltam vele beszélgetni, de akkora már nagyon magába fordult. Félévkor visszamentek az általánosba.
Egy gimnáziumi tanár végzettsége szerint taníthat általánosban is, és sokan tanítottak is, szóval biztos jobban tudja.
Én azt gondolom, hogy akkor vinném el a gyereket, ha szeretne tanulni, és utálná a jelenlegi iskoláját. Egyébként felesleges. Az, hogy gyenge a tanítás színvonala, na és? Legalább foglalkozhat az érdeklődési körének megfelelő dolgokkal, és ha könnyen kap jó jegyet, könnyebb lesz a továbbtanulás is.
Sajnos nálunk az osztályközösség nagyon gáz, de a gyerek nem hiszem, hogy bírná a gimis követelményeket.
Nem minden 6 osztályos sznob. Ahova én jártam, ott a tanulók nagy része panelgyerek volt, nem volt mire sznobnak lenni. Egy nagyon pénzes osztálytársunk volt, őt bevásárolta oda az apja, de olyan buta volt szegény, hogy mindenki kiröhögte.
Viszont nem messze a sulitól volt egy másik, ahova tényleg nagyon sznobok jártak. Ilyen is van.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen hatosztályos gimibe megy a gyerek. Ahogy azt általános iskolák között is van jó és rossz ugyanúgy a kisgimik között is van jó és rossz. Szerintem egy Elte Apáczaival, Eötvössel vagy Trefforttal nem.nagyon lehet mellélőni.
Az általános iskolák nagy része a körzetes ahol együtt tanul Zseni Zsoltika, Középszerű Kata és Lakatos Rikárdó. Ettől függetlenül alkothatnak ők is egy szuper osztályközösséget. A kisgimik nem körzetesek így Zseni Zsoltika több hasonszőrű barátot is találhat az új osztályban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!