Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Irigy vagyok, amiért így...

Irigy vagyok, amiért így érzek? 8 osztályos gimis felvételi kérdés.

Figyelt kérdés

Negyedikes a kislányom. Az osztálytársaival felvételizett a helyi 8 osztályos gimibe. Nem sikerült a legjobban, a 100. hely környékén végzett, ahogy egy kivételével az összes többi osztálytársa is. Azt az egyet pontszám alapján felvették. Igazából nem rázott meg különösebben, ez benne volt a pakliban.

Néhány napja viszont kiderült, hogy felvették egy másik osztálytársát is, aki pedig valamivel még rosszabb eredményt is ért el, mint ő. Annak a kisfiúnak a szülei nagyon benne vannak a helyi politikai életben, az apja valami tisztséget visel az önkormányzatban, a gimi igazgatója is volt náluk már párszor kerti partin (ezt az anyuka mesélte még tavaly), hát benyomták. Nem túrt ki senkit, létszámon felül vették fel.

Én mégis olyan dühös vagyok. A gyerek biztosan meg fogja állni a helyét, hiszen jó tanuló és okos (ahogy az enyém is), bár, ahogy a felvételi mutatja, azért nem zseni (ahogy az enyém sem.) Nem miatta nem vették fel az enyémet. Mégis ordítani szeretnék az egész miatt, amiért másnak alanyi jogon jár olyan lehetőség, ami az én gyerekemnek nem.

Szerintetek jogosan érzek így? Más is dühös lenne? Vagy ez csak szimpla rosszindulatú irigység?

2022. jún. 10. 19:36
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Nem szeretném az egész történetet leírni, de már a felvételi eljárás során is voltak furcsaságok. Utána hetekig az volt a téma az osztályban, hogy kinek hány pontja van, szóval a gyerekek ezt teljesen nyíltan kezelték.
2022. jún. 14. 21:59
 32/34 anonim ***** válasza:
Na de az összes leendő osztálytárs ismeri egymást? A lányom azt sem tudja kik fognak járni az osztályába.
2022. jún. 15. 14:40
 33/34 A kérdező kommentje:

Természetesen nem ismeri egymást az összes leendő osztálytárs, és én sem tudhatom, hogy ha annyira cikinek érzik a történetet, hogy a szülőire sem mernek elmenni, akkor miért lépték meg mégis. Tippem van, mert anyuka személyiségéhez ez illik, de ez már messzire vinne, és nem is tartozik a tárgyhoz. :)

Igazából az alaptörténetet első elkeseredésemben írtam ki, kb. terápiás céllal. :) A részletek tényleg elég zavarosak, és nem is szeretnék konkrétabb dolgokat kiírni.

Egyébként a választ a kérdésemre megkaptam, köszönöm mindenkinek.

2022. jún. 15. 15:52
 34/34 anonim ***** válasza:
27%

Elképzelhető, hogy ők adtak be méltányossági kérelmet míg Ti nem. Ezt a kérelmet pozitívan bírálták el, míg mivel ti nem csináltatok semmit se ezért nem vették fel a gyerekedet.

Nem az utólagosan felvett gyerekre vagy a szüleire legyél mérges hanem magadra mert nem írtál egy szívhezszóló kérelmet!

2022. jún. 19. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!