Akinek engedèlyeztek egyèni tanrendet a gyerekének, az mit ìrt a kèrelmbe?
Hù, az unschooling meg a Waldorf az èg es föld. Nagyon nem a mi stílusunk.
Köszönöm a valaszokat, bàr a legtöbbjük nem a kèrdèsre felelt.
Le kell mondanom arròl,hogy a közeljövőben Magyarorszàgon èljünk. Màshol jobb lesz.
Csak azért mert lesújtó véleménnyel vagy a magyar oktatási rendszerről még nem kapsz a gyerekednek egyéni munkarendet. Elmondásod alapján a gyereked adhd-s de nincs szakembertől diagnózisod. Jogilag így a gyerekednek semmi baja és 7 évesen járhat iskolába.
A gyerekem egyéni munkarendet kapott szakértői vélemény alapján amit évente felülvizsgálnak. Egyéni döntés alapján hetente 2-3 napot jár iskolába.
Google: egyéni munkarend igénylésére --> Az oktatási hivatalt linket olvasd el!
Én sem szeretem a magyar oktatási rendszert, de nem tudsz mit csinálni.
És ki tanítja majd otthon, te? Minden tantárgyból penge vagy? Vagy majd magántanárokat fogadsz?
Igen, a gyerekek sérülnek az iskolában, otthon meg kell őket erősíteni, hogy tudják kezelni ezeket a helyzeteket. De az sem árt, ha esetleg a gyerek is megpróbál beilleszkedni, és nem azt hallgatja otthon, hogy minden pocsék.
Nem lehet buborékban nevelni a gyerekeket, mert az később fogja magát megbosszulni.
Az iskola ilyen szempontból bizony az életre készít fel. Meg kell tanulnia a gyereknek azt is, hogy hogy ne csapják be (inkább az osztálytársának kölcsönadott tollat ne lássa többet, mint később a "barátjának" kölcsön adott pénzt), hogy néha időre kell teljesíteni, hogy vannak olyan feladatok, amiket akkor is el kell végeznünk, ha kellemetlen, vagy nincs hozzá kedvünk, hogy bizony vannak dolgok amik igazságtalanok, de nem tudunk vele mit kezdeni, és olyan is előfordul hogy hiába dolgozunk keményen nem sikerül valami, vagy nem értékelik megfelelően.
Szerintem ezeket sokkal jobb először gyerekként, kicsi téttel megtapasztalni, megtanulni a megfelelő válasz reakciót vagy megtanulni elfogadni bizonyos helyzeteket, mint felnőttként amikor már nagy a tét akkor szembesüljün vele először az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!