Van itt olyan akinek a tanára nem csinál semmit az osztállyal? Séták nincsenek, programok sem, ami van lemondja, ne kelljen elmenni sehova, semmi kapocs nincs a gyerekekkel.
Én sem irigylem a tanárokat, nem is lennék semmi pénzért.
Nem szabadidejükről szól a kérdés hanem legalább 1x ne az iskolaudvaron lennének még tesi óra helyett is hanem séta a környéken pl.
Akkor szólj a tesitanárnak, hogy vigye el őket. Vagy az ofő a tesitanár? Akkor 2 legyet üthetsz 1 csapásra. Minket sem vittek sétálni egyik órán sem, maximum az első két évben néha környezetismereten. Nem szenvedett csorbát a lelki egészségünk. Örültünk mikor kint lehettünk csak úgy az udvaron. Nem tudom hány éves gyerekekre gondolsz, de bizonyos kor alatt 2 felnőtt kísérő jobb is lenne mint egy. Sőt, egyedül vinni annyi 10 év alatti gyereket szerintem nem is túl biztonságos.
Meg aztán mikor már otthon van, te mész vele sétálni, gondolom. Nem tudom te hogy emlékszel, de mi abszolút nem vágytunk mély kapcsolatra egyik tanárunkkal sem.
Ki írt olyat hogy egyedül vinné??
Minket sokszor vittek ki a közeli parkba, és nagyon jó volt. Mi is elvisszük, persze, suli után.
Oviból nem vitték sehova őket, gondoltam majd ha nagyobbak lesznek. De nem.
Istenem...
"legalább 1x ne az iskolaudvaron lennének még tesi óra helyett is"
Lehet én vagyok nagyon lemaradva, de manapság hányan tartanak egyszerre tesi órát egy osztálynak? Úgy tudtam, hogy kevés a tanár, nem pedig hogy egy osztályra óránként kettő is jut.
Az nem gáz, hogy Kérdező szeretné, ha lenne valami más program is. A legtöbb (állami, egyházi) ismerősi suliban tudtommal van az alsósoknak is pl. legalább ünnepekkor, hogy mittudomén elmennek koszorúzni, vagy évente 2-3x elviszik őket valami múzeumpedagógiai foglalkozásra, tájházba, tanösvényre... vagy nekik szóló kultúrprogramra, vagy legalább a legközelebbi parkba falevelet gyűjteni, hogy utána termésbabákat csináljanak. Tanítási időben, és ami pénzes, azt osztálypénzből. Ez pont amolyan tanulmányi kirándulás, hogy megismerjék a környezetet, rendesen viselkedjenek csoportban, és utána fel is tudják használni, megbeszélni órán.
Viszont ha nincs ilyesmi, attól még lehet jó kapcsolata az osztályfőnöknek a gyerekekkel. Csak lehet problémás osztály, vagy nem lenne társa és érthetően nem meri egyedül bevállalni, vagy hát itt a vírus és lehet ez valami központi utasítás, vagy lehet, kevés az osztálypénz vagy csak azt hiszi, úgysincs rá igény...
És persze lehet olyan tanító is, aki abszolút nem elhivatott és a háta közepére kíván minden gyereket.
Kérdező, szerintem ha netán a többi szülő is szeretne programokat, akkor vessétek fel közösen és lássátok, mit válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!