Tankönyveket, füzeteket meddig őrizzük?
Nekem mindegyik megvan, amit nem kellett visszaadni alsóban, felsőtől azok is. Angolból pedig az összes eddigi dolog.
Mindig kérhetik, hogy nézd vissza a tavalyi anyagból, ha nincs meg, akkor hogy?
Az első, másodikos talán nem annyira fontos, de a harmadikos dolgok már jól jöhetnek, mert azt tanulják, egészítik ki felsőben (plusz idén is fogja tudni használni). Bármikor vissza tudja nézni, ha a tanár esetleg nem érthetően mondja el vissza tud nyúlni az alapokhoz.
Utána meg tényleg minden mindenre épül és összefügg. Töri tanárunk imádta visszakérdezi az 5-es évszámokat és fogalmakat 8-ban. Matekból egy újabb anyagot könnyebb megérteni, ha ott van a régebbi, amire épül.
Angolnál meg nem tudom miből tanulnak, nekünk Happy House, Happy Street, Project sorozatok mentek végig. Az első még tényleg csak gyakorlás, a Streetben azt hiszem már voltak szabályok is, amiket jó megőrizni. A project meg tényleg tele van, az később is jól jöhet, nem csak a suliban.
Most nyelvi évem volt (a legtöbb tantárgyból ismételtük az eddigieket.) többször néztem bele az előző évek anyagaiba, sokat segít leírva látni hogy tanultuk, amit a tanár próbál kézzel lábbal elmutogatni.
Nem csak neki, másnak is segítség lehet, akár a füzet, akár a feladatok megoldása. Kisebb tesó, rokon, akár az internet népe, ha nagyobb lesz. A 7-8-as matek és magyar füzeteim kisokosként szolgálnak számomra, az idei is csatlakoznk fog hozzájuk. Nekem most pont ezek a legrégebbi anyagok, amiket vettünk, de neki is jól jöhetnek az előző évek.
Mi a könyveket megtartottuk, a füzeteket pedig beszkenneltem, szépen rendszerezve vannak egy külső meghajtóra, így simán kidobáltam a rendes füzeteket és munkafüzeteket is.
Na most ha nem lenne hely a lakásban ennyi könyvnek, akkor valószínűleg mindig az előző évit még megtartanám, de a többi menne valahova, nem feltétlen kukába, talán eladományozni lehet ami jó állapotban van, vagy a suli könyvtárnak odaadni ilyesmire gondolok..
Ez csak általános iskolára vonatkozik, középiskolait fixen tárolnánk, mert nekem is csomószor elő kellett venni anno akár 3 évvel azelőtti szöveggyűjteményt, matek könyvet..
Nem igazán értem, hogy az internet világában miért kell eltenni bármit is. Igazából már tankönyvekre sincs szükség.
Tankonyvkatalogus.hu nagyon sok konyz 100%-ban letölthető. Nekm pl az összes történelem könyv és munkafüzet le van töltve a gépemre. A nyelvtan is
Nekem alsós a gyerek és az elsős könyveket kellett csak elraknunk mert lemaradtam eléggé tavaly. A másodikos könyveket már haza sem hozta. Az iskolában kellett hagyniuk.
Nem őrizgetném. Max egy vagy két hónapig akkora úgyis kiderül már, hogy kell-e nekik az ismétlés miatt.
Nem raktár a házunk, így semmit nem teszek el, mint ahogyan írta az érthetetlenül lepontozott #7-es, 2021-et írunk, mint tankönyv kompletten fent van a neten.
És hogy őszinte legyek, 36 éves vagyok, 16 évig jártam oktatási intézménybe, SOHA SEHOL nem volt szüksége előző évek tankönyveire, jegyzeteire. Ha nagy ritkán mégis, a neten minden is fent van. Főleg, hogy gazdasági-informatikai szakra jártam, már abban a pillanatban kvázi elavult volt a tankönyv tartalma, amikor tanították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!