Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni ilyen helyzetb...

Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Nem abban a kollégiumban lenne a gyerekünk mint amit mutattak nyílt napon?

Figyelt kérdés

Nyílt napon egy szuper felszerelt, modern két ágyas + Fürdővel felszerelt szobás kolikat mutattak. De most a beköltözés előtti értekezleten, egy lepukkant 8 fős egy teljesen másik épületben lenne. Azzal indokolva hogy csak a végzősök vannak az új épületben + aki 10ben kimagasló eredménnyel végez.

Ilyenkor átlehet még íratni a helyi gimnáziumba?

2021. aug. 25. 09:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%

Ez minden kollégiumban így van.

A gyerekednek nem lesz baja ha 8 lesznek 1 szobában, és nem lesz saját zuhanyzója..

Nem is értelek, komolyan. Most a választott iskola, szakirányzat a fontos vagy, hogy modern felszerelt szobában alszik vagy egy 8 férőhelyesben?

A gyereked mit szeretne?

2021. aug. 25. 09:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Eléggé visszafogott, komoly fiú. Nem akar sok ágyas szobában lenni, ennyi gyerek között. Ez miatt is választotta ezt a sulit,
2021. aug. 25. 09:30
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos ez minden kollégiumban így van. Csak a felsőéveseknek és a jó tanulók kapják a 2 ágyas szobákat.
2021. aug. 25. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 8 agyasban voltunk gimi alatt végig. Gyűlöltem, mert nagyon introvertált vagyok, de szerintem rengeteget segített abban, hogy könnyebben ismerkedjek, szerezzek barátokat, kapcsolatokat.
2021. aug. 25. 10:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha végképp nem akar menni, amit én megértenék, írasd át.
2021. aug. 25. 10:41
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Csak kérdem: Ha nyílt napon ezeket a szobákat látjátok, vagy ne adj isten, nem is látjátok a kollégiumot, akkor nem ide jelentkezett volna a gyerek?

Arra akar irányulni a kérdés, hogy nem ad semmi olyan pluszt a suli, ami miatt így is menne?

Megértem, ha nem akar 7 emberrel osztozni a magánszféráján, és ha 2 iskola között csak az döntött, hogy itt hiperszuper a kolesz, akkor persze, csalódás, ne menjen oda... de ha nem a kollégium volt a döntő a választásban, akkor elvileg nem értem a gondot. Csalódás, meg minden, de nem a világ vége.

2021. aug. 25. 11:54
 7/11 A kérdező kommentje:

A kollégiumot is mutatták de sehol sem volt szó arról, hogy egy lepukkant koliban lesz a gyerek. Nekünk a jót mutatták meg.

Emiatt is volt a csalódás a felháborodás.

2021. aug. 25. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

De ha ezt mutatják, amibe került, akkor nem is ebbe a suliba megy a gyerek?

Értem a csalódást, de kérdés az, hogy kizárólag a kollégiumi elhelyezés billentette-e ez a suli felé a mérleget? Mert ha igen, akkor nyilván jogos, hogy inkább máshova vinnéd. Ha nem, akkor hát ez van, majd megszokja, jól tanul és idővel átkerül 2ágyasba.

2021. aug. 25. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
94%

Ez a sulitól azért egy elég aljas húzás volt. Ha pl. egy szálloda csinál ilyet, hogy szuper szobát fotóz le és utána kiderül, hogy amit te foglaltál az egy nyomortanya, annak simán következményei vannak, szóval a felháborodás teljesen jogos.

Átíratni akkor lehet, ha a helyi gimi hajlandó fogadni, beszélj az igazgatóval.

A kérdés nekem is az, hogy miért akart elmenni ha van helyi gimi is? Ennyivel jobb a távoli suli? Mert akkor meggondolnám a váltást vagy esetleg egy albérleti szoba bérlését.

2021. aug. 25. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mit lehet tenni keresel neki másik gimnáziumot,és mindenkivel közlöd hogy ennek az iskolának milyen unszinpatikus huzzása volt.ahol ilyen dolgokat meg csinálnak ott más hasonló dolgok is lesznek derülnek ki .
2021. aug. 26. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!