Első osztályban hogy lesz kitűnő a bizonyítvány?
Százalékban számolják,szöveges az értékelés.Minek kell teljesülnie,hogy kitűnő legyen?
100% értékelés mindenből?
Krétában nem jelölik betűvel,csak százalékkal.
A biztost arra írták,hogy:
"Vonalvezetése és írása biztos,füzete tiszta,rendezett,betűalakitása,betűkapcsolása szabályos.A tanult betűket pontosan másolja írott és nyomtatott mintáról.Emlékezetből pontosan írja le a betűket,szavakat..."stb...
10-es!A százalékos értékelésnél 90% felett ötös.A fiamnak mindene példás,matek dicséretes,a többinél meg minden értékelése olyan,amiket írtam,egyetlen olyat nem találok,ami mondjuk fejlesztendő,kvázi "elmarasztaló" értékelés lenne.
Ezért is vagyok kíváncsi most már ezek után.
(Így is rettentő büszke vagyok rá,így ez csak szimplán érdekel,mit nem csinált olyan jól.)
Megnéztem,96,1 az év végi átlaga,és volt 94 %-os dolgozata.
Na,mostmár tudom legalább mennyi az annyi,és hogy számolják.
(Végülis mindene ötös,és teljesen magától,mert szeret tanulni.Alig kellett tanulnom vele.)
Az nem így van amit a 13-as ír.
Az kap kitűnőt, aki az összes tárgyból legtöbbször kiválóan megfelelt minősítést kapott az érékelésekre.
A bizonyítványban a szöveges értékelés végén amúgy ott van az értékelés, ami kifejezi hogy kitűnő lett-e. Ha ott az van h kiválóan teljesített, az azt jelenti h kitűnő lett (tehát minden tárgyból kiváló), ha jól teljesített, az azt jelenti, hogy legalább egy tantárgyból csak jól megfelelt lett, nem kiválóan.
Az én lányom azért kapott elsőben csak jeles bizonyítványt, és nem kitűnőt, mert rajzból (!!!) jól megfelelt volt neki a legtöbb jegye, így emiatt nem is kapott könyvet sem.
Én nem szoktam pontozni...
Igazából ha csak az lehetne kitűnő akinek az összes dolgozata 95 % feletti, akkor így nálunk kb senki nem lenne az. Bár ez attól is függ h a tanár mennyire nehéz dolgozatokat állít össze.
Nálunk pl sok olyan dolgozat is volt ahol az összpontszám 15 pont volt, itt ha már valaki csak 1 pontot veszít, az már akkor kevesebb mint 95 %, hibátlant meg nyilván nem tud folyton írni a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!