Hamarosan online nyílt nap, ezt illik megkérdezni?
Leginkább az érdekelne, hogy a helytelenül viselkedő gyereket milyen módszerekkel terelik a jó irányba, illetve mennyire figyelnek oda kiközösítésre, gúnyolásra, verekedésre.
Nem tudom szebben megfogalmazni, az érdekel, hogyha a gyereket gúnyolják, szekálják, megvédik e, megelőzik e, vagy hagyják, hogy a gyerek “önálló helyzetkezelést” tanuljon.. illetve ha valaki órán piszkál mást(dobálja, bökdösi, suttog neki valami csúnyát) hogy van “büntetve” illetve a verekedések és órazavarás büntetése is érdekelne. Na meg az, hogy van e szünetekben felügyelet rájuk, vagy ott hagynak 30 elsőst és remélik, hogy nem vernek meg senkit és senki cuccàt nem dobják ki az ablakon.
Biztos vagyok benne, hogy ez mindenkit érdekel, de senki sem fog ràkérdezni, illetve elkönyvelnek valamilyennek a tanárok, ha én teszem.
Tartok tőle, hogy fülhúzás, teremből egyedül folyosóra kizárás, szamárpad, vagy hátraültetés van, mint az én időmben, szünetben meg húzza meg magát mindenki csendben, aki nem akar verekedésben részt venni..
Illetve érdekelne mit kapnak lecke, vagy felszereléshiányra, és hogy segítenek nekik megjegyezni a leckét elsőben.
Azért ez az elképzelésed a szülői fórumról nem kicsit túlzott. A gyerek jár iskolába, az ő dolga felírni, hogy jövő héten nagydolgozat és szerdára legyen kész a 41. oldalon a 6. feladat. Amíg nem tud írni, addig úgysincs nagyobb számonkérés, de azért megy iskolába, hogy a felelősségvállalást is megtanulja.
A szülőket kb. arról kell tájékoztatni, hogy jövő héten kirándulni megy az osztály, hozzon egész napra elegendő májkrémes zsemlét a gyerek.
Egy kisgyereket megvisel, ha a szeretett tanítónénijétől fekete pontot kap.
Nekem megvan az ellenőrzőm, van bent egy fejjel lefelé álló maci, melléírva, hogy " szaladgáltál a folyosón, most nagyot csalódtam benned". A mai napig emlékszem, hogy megviselt, mennyit sírtam(amúgy kitűnő voltam és példás magatartásom volt, egyszer csatlakoztam a többi játszó gyerekhez és elkaptak) és nem tudtam hogy álljak a tanítónénihez ezek után. Ezek az apróságok igenis nagydolgok.
Szerintem ezt nem nyílt napon kellene megkérdezni, hanem a szülőin. Még ilyenkor azt sem lehet tudni, kik lesznek a tanárai. Nálunk pl. 3 évfolyam van, és csak májusban lehetett tudni, hová kerül a gyerek.
Nálunk sírós fej volt meg üzenőbe írás, és osztályból kiküldés. Most harmadikos, sima beírás van, meg a kiküldés van. Most hogy egyetért-e a fegyelmezési eszközökkel a szülő, az szinte mindegy. Mit csinálsz, a tanárok nyakára jársz, ha nem tetszik valami? Feleslees, pláne csínytevéseknél. Ezen kívül, ha folyamatos magatartási problémák vannak, fogadóórára behívják a szülőt, és megbeszélik, mit lehet tenni.
Azért elsőben kevés gyerek van annyira öntudatos, hogy önállóan mindent bepakol, minen leckét magától bejelöl, és mindig mindent megjegyez, informál. Ez kb 3-ra alakul ki szerintem, kb 90%-ban.
Gyereke válogatja.
Illetve az is számíthat, van-e nagyobb testvére, akitől látja ezeket a dolgokat.
Nyugi, körző max negyediktől lesz. :-)
Ja, nálunk egyáltalán nem tájékoztatnak semmilyen dolgozat dátumról. Mindig naprakésznek kell lenni, és figyelni a gyereknek, és ha akar, vagy van kapacitása, a szülőnek is képben lehet.Olyan szokott lenni, de csak egyik tanítónál, hogy a gyerekeknek szól, hogy lesz felmérő a héten pl.
Leckehiányt jeleznek a Krétán, úgy tudom, bár még nekünk nem volt ilyen, hogy 3 hiánynál egy tantárgyból egyes. Szintén Krétára kerül a felszereléshiány.
Mivel nem választottam sulit, se tanárt, pont azt mérem fel, melyik lenne jó, ha a feketepontos etetés vagy a kiküldés bevett dolog, nem járatom oda a gyerekem. Nem lehet egyik sem felügyelet nélkül a folyosón, pláne egy emeletes iskolában. Gondol egyet, felmászik a korlátra aztán puff, lezuhan. Nem is tudom hogy gondolják.
Még jó, hogy bemegyek, kérek fogadóórát, majd ha nem megy, megkérdezem az igazgatót mit gondol, hogy a gyerekem oldja meg egyedül, ha ketten csúfolják és piszkálják, ez felnőttként is kihívás. Nyilván megyek, ha valami nem tetszik, ki nem áll ki a gyerekéért?
Az is érdekel melyik tanàr hogy reagál, illetve hogy ha a gyerek kárt okoz, hogy kell megtéríteni, milyen a napközi meg ilyesmi. Minden fontos!
Emlékszem nálunk volt elsőben körző, a kiszámolót kellett alá rakni és abba szúrni, hogy ne csússzon el a papíron, elsőben vettük a síkidomokat meg a halmazokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!