4.osztályban írásbeli szorzás előtt hogy kell becsülni?
Figyelt kérdés
Háromjegyű számot százasokra vagy tizesekre kell kerekíteni?
Pl: 138x22
140x20 lesz vagy 100x20?
Tankönyvben nincs róla szó.
2021. febr. 5. 13:34
2/8 anonim válasza:
A lányom dolgozatát elnézve a 140*20 lesz a nyerő.
3/8 anonim válasza:
Ha a kerekítés általános szabályait kell alkalmazni akkor első verzió. De nem adja meg a feladat? Végül is bármelyiket kérhetik.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem adja meg. Egy feladatnál sem. Viszont közben megkaptam a biztos választ, háromjegyűnél mindig tízesekre kerekítünk. Köszönöm a hozzászólásokat :)
2021. febr. 5. 14:29
5/8 anonim válasza:
ezt tizesre kerekítve. Vagyis 140*20=280
6/8 anonim válasza:
Fene se tudja, nem is értem minek vele szórakozni. Tisztán emlékszem hogy általánosban kiszámoltam mindig az eredményt, és utána beírtam a becslést. Sosem jöttek rá, gyorsabb is volt így.
7/8 anonim válasza:
6-is, a fiam is így csinálja, és nem mindig jön ki a jó eredmény.
Pl. 160*5
Ha kerekítesz, akkor 200*5=1000, de ha kiszámolod, akkor csak 800, szóval nem mindegy az eredmény.
Én is utálom, de azért kell csinálni, hogy nagyságrendileg érezze a gyerek, hogy mennyi lesz az eredmény, így később ha elszámol valamit, akkor látni fogja, hogy valamit rosszul csinált, és újra kell számolni. Sajnos a lányomnál nem működik, mert pl. tanulják a százalék számítást, és simán beírta, hogy 500-nak a 20 5-%-, 0,5. Hát, ha komolyan vette volna a becslést, akkor tudná, hogy elszúrta valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!