Érti valaki ezt?

Figyelt kérdés
A fiam iskolájárol van szó. Csütörtök délben írták az osztály csoportba, hogy aki tudja hozza el a gyerekét a suliból mert korona vírusos lett egy tanár.Még aznap este 9 felé írt ismét az ofő hogy ők semmilyen tájékoztatást nem kaptak senkitől, péntek reggel vigye mindenki a gyereket.(ezt nem láttam, már nem neteztem akkor),elvittem a kicsit oviba, haza értem és hívott egy hölgy a... egészség ügyi hivataltol hogy tudom e mi történt, és 10 napos kötelező karanténba kell legyen a fiam,es jönni fognak a rendőrök is ellenőrizni hogy itthon van e.Természetesen itthon volt akkor péntek, szombat, viszont tegnap este megint írt az ofő hogy most meg mehetnek mától. Hogy gondolták ezt? Most akkor van vírus vagy nincs? Mondták hogy pozitív lett a tanár tesztje, mégsincs karantén, sem a tanároknak, akikkel csak többet volt egy légtérben. Meg ilyen fejetlenséget hogy nemtudják mi ilyenkor a teendő. Ha esetleg a ti gyereketek sulijában történt ilyen, ott is így kezelték?
2020. okt. 19. 08:26
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Hívd fel az igazgatónőt, hogy világosítson fel. A többi anyukát keresd meg ki mit tud.
2020. okt. 19. 08:30
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

"írták az osztály csoportba" Kik?

"hívott egy hölgy a... egészség ügyi hivataltol" Honnan tudja a számodat az eü. hivatal?:-o

2020. okt. 19. 08:31
 3/9 A kérdező kommentje:
2,az osztalyfőnök írt a csoportba.Nemtudom honnan tudta, gondolom elkérték a sulitol. Mindenkit felhivtak, és más szülő is csak ennyit tud amit én.
2020. okt. 19. 08:40
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

3: Ez a körtelefon ez durva, kérdezz utána, ki adta meg a számodat.

Lehetett kamuhívás.

2020. okt. 19. 08:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol ez van. Senki sem tudja mit kell csinálni, mert nincs rá normálisan megfogalmazott szabály.

1) tanár Covidos lett, de a gyereked osztálya kötelében sem járt. Akkor kell karantén vagy sem?

2) ha mindenkinek kell a karantén, akkor a tesókkal, szülőkkel mi a helyzet?

Szóval káosz.

2020. okt. 19. 08:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Eltűnt, amit írtam :o

A kontaktnak a 10 nap karantén a beteg első tünetes napjától számít. Így simán lehet, hogy mostanra le is telt.

A karantén idejéről amúgy hivatalos határozatban értesítenek, amit e-mailben vagy postán küldenek meg.

Amikor a kisfiam tanítója covidos lett, az első tünetek után 6. napon lett teszteredménye. Akkor kerültek a gyerekek karanténba, bár a dátum az első tünettől szólt. Így fizikailag csak 4 napig voltak "bezárva".

2020. okt. 19. 08:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerős iskolájában 2 tanár és az igazgató is koronavírusos, mégse tettek egy osztályt se karanténba! Szerintem nagy a fejetlenség mindenhol.
2020. okt. 19. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolától van meg a számotok, bár fura, hogy a tanár láthatóan nincs képben a dolgokkal.

Lányom most volt karanténban, mert a dadusuk koronás lett. Minket is hívtak telefonon, hogy meddig tart a karantén, illetve tájékoztatót is küldtek róla e-mailben. Rendőröknek is le volt adva a lista a karanténos gyerekekről, jöttek is ellenőrizni, hogy betartjuk-e. Szúrópróba szerűen, volt akit csak egyszer az egész karantén alatt, volt akit minden nap.

Hívd fel az igazgatót, tanár úgy tűnik nagyon nincs képben, pedig neki is kellett, hogy szóljanak. Ha felhívtak hivatalosan telefonon, megkaptátok a tájékoztatást, akkor karanténban kell lennetek a meghatározott ideig. Ami a tanárral történt utolsó kontakttól számított 10 nap. Nekünk azért volt kevesebb, mert akkor kerültünk karanténba, mikor kiderült a fertőzött dajka, de 4 nappal korábban találkoztak utoljára, úgyhogy csak 6 nap volt a karantén.

Fejetlenség van, az biztos.

2020. okt. 19. 10:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A fiam iskolájában 2 alsós tanár is bizonyítottan covidos. Senki nincs karanténban. Se osztály, se tanár. Viszont nekem kötelezően értesítenem kell az iskolát, ha a családomban bárki covidos. Miért is? Ők miért nem szólnak nekünk?! Nem értem.
2020. okt. 23. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!