Alsós gyermekek szülei, gyermeked végig tudja állni a Himnuszt ünnepségen? Elvárható egy 7-10 éves gyermektől ezt?
Köszönöm szépen a válaszokat 😊
Most látom hogy elírtam a kérdést picit 🙈 ezt helyett ez.
Pályakezdő tanár vagyok, ez az 1. "rendes" tanévem.
Tegnap volt évnyitó, tornateremben az időjárás miatt, padokon ülve. Csakis a Himnusznál és a Szózatnál kellett felállni.
Rengeteg gyermeknek kellett szólni hogy "ne beszélgess", "vedd ki a kezed a zsebedből" "ne ülj le" stb.
Szerintem elvárható az a pár perc, főleg hogy a beszédek / versek alatt ültek, nem is volt meleg.
A 2 éves lányom ficereg meg kuncog csendben alatta.. mert érdekes,hogy mindenki komoly..
De végigállja...
Elsősök azért izegnek-mozognak, mert még lehet h soha nem voltak ilyen szituációban h a Himnuszt állva kelljen végighallgatni, senki nem mondta el nekik.
Legközelebb már tudni fogják.
egy lépéssel távolabbról nézve: nekik nem csak annyiból áll, hogy "3 perc himnusz, elvárható, hogy kibírja", hanem előtte és utána is oda vannak ültetve, hogy maradjanak a seggükön. hiperaktív gyerekként ez elég komoly kihívás és szegény egyáltalán nem tehet róla. 30 évvel ezelőtt még fel is képelték az ilyet, hogy aztán évekkel később jöjjenek rá, hogy mi okozta a problémát.
a másik: ha elsősök és korábban még az életben nem kerültek olyan helyzetbe, hogy "pistike! most itt fogsz maradni a seggeden és ne szórakoztasd magad, amíg a néni beszél, aztán a bácsi beszél, aztán megint a néni, utána játszanak zenét (ami amúgy nagyon lassú és hamar beleunnak a kisgyerekek, akik a mancs őrjárat tempójú dolgokhoz szoktak), utána még beszél egy picit egy másik néni" ... na neki ez felfoghatatlanul hosszú idő lesz. kb mint a felnőtteknek egy teljes műszaknyi agymosás.
szóval elvárható a szüleiktől, hogy erre felkészítsék. a gyerektől nem feltétlenül, mert akár önhibáján kívül is lehet, hogy életében először találkozik pl a himnusszal, meg a megnyitó ünnepséggel, mint "esemény, ahol nincs játék"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!