Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós gyermekek szülei,...

Alsós gyermekek szülei, gyermeked végig tudja állni a Himnuszt ünnepségen? Elvárható egy 7-10 éves gyermektől ezt?

Figyelt kérdés
2020. szept. 2. 22:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
Tegnap mind a 28 elsős szépen végigállta az évnyitón
2020. szept. 2. 23:00
 12/25 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Tényleg, tulajdonképpen mi a probléma?
2020. szept. 2. 23:08
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat 😊

Most látom hogy elírtam a kérdést picit 🙈 ezt helyett ez.

Pályakezdő tanár vagyok, ez az 1. "rendes" tanévem.

Tegnap volt évnyitó, tornateremben az időjárás miatt, padokon ülve. Csakis a Himnusznál és a Szózatnál kellett felállni.

Rengeteg gyermeknek kellett szólni hogy "ne beszélgess", "vedd ki a kezed a zsebedből" "ne ülj le" stb.

Szerintem elvárható az a pár perc, főleg hogy a beszédek / versek alatt ültek, nem is volt meleg.

2020. szept. 2. 23:27
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

A 2 éves lányom ficereg meg kuncog csendben alatta.. mert érdekes,hogy mindenki komoly..

De végigállja...

2020. szept. 2. 23:42
 15/25 mantis religiosa ***** válasza:
83%
Néhány éve egy szórakozóhelyen néztük a válogatott egyik mérkőzését. A Himnusz alatt a " szúrkolók 80%-a beszélgetett, italt kért, stb. Elég elkeserítő volt. Ha otthon ezt látják, nem csoda, hogy így viselkednek.
2020. szept. 2. 23:47
 16/25 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az, hogy rájuk kell szólni, főleg elsősöknél, normális, de ez nem azt jelenti, hogy nem "elvárható". Elvárjuk, de ha egy 6-7 évesre rá kell szólni, hogy ne ficeregjen, még nem katasztrófa. Most tanulja, talán ilyen helyzetben is most van először.
2020. szept. 2. 23:53
 17/25 anonim ***** válasza:
92%

Elsősök azért izegnek-mozognak, mert még lehet h soha nem voltak ilyen szituációban h a Himnuszt állva kelljen végighallgatni, senki nem mondta el nekik.

Legközelebb már tudni fogják.

2020. szept. 3. 07:30
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
Hiperaktív a gyerekem, de ennyit még ő is kibír.
2020. szept. 3. 09:08
 19/25 anonim ***** válasza:
40%
Végig tudja állni, már elsőben is, és az összes többi gyerek is végigállta, szóval elvárható simán, más kérdés, hogy szerintem az egész ácsorgós évnyitó felesleges, nem tudom, hogy ha felnőtteknek kéne ilyeneket végigállni a munkahelyükön minden évben, mennyire díjaznák. Persze a tanároknak kell ugye, de általában ők sem repesnek az örömtől miatta.
2020. szept. 3. 14:46
 20/25 anonim válasza:
75%

egy lépéssel távolabbról nézve: nekik nem csak annyiból áll, hogy "3 perc himnusz, elvárható, hogy kibírja", hanem előtte és utána is oda vannak ültetve, hogy maradjanak a seggükön. hiperaktív gyerekként ez elég komoly kihívás és szegény egyáltalán nem tehet róla. 30 évvel ezelőtt még fel is képelték az ilyet, hogy aztán évekkel később jöjjenek rá, hogy mi okozta a problémát.

a másik: ha elsősök és korábban még az életben nem kerültek olyan helyzetbe, hogy "pistike! most itt fogsz maradni a seggeden és ne szórakoztasd magad, amíg a néni beszél, aztán a bácsi beszél, aztán megint a néni, utána játszanak zenét (ami amúgy nagyon lassú és hamar beleunnak a kisgyerekek, akik a mancs őrjárat tempójú dolgokhoz szoktak), utána még beszél egy picit egy másik néni" ... na neki ez felfoghatatlanul hosszú idő lesz. kb mint a felnőtteknek egy teljes műszaknyi agymosás.

szóval elvárható a szüleiktől, hogy erre felkészítsék. a gyerektől nem feltétlenül, mert akár önhibáján kívül is lehet, hogy életében először találkozik pl a himnusszal, meg a megnyitó ünnepséggel, mint "esemény, ahol nincs játék"

2020. szept. 4. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!