Elsőben gáz tesire a tépőzáras cipő?
Maga a tépőzáras cipő nem jáz, a fiam még 4.-ben is azt hord. DE tesire kifejezetten fűzőset kértek 2 dolog miatt is:
ad1. Szorosabban, jobban tart, kevésbé balesetveszélyes, mert nem tud belőle kilépni (ha jól meg van kötve)
ad2. a masnikötést illik tudni, megtanulni, az írás miatt amúgy is jó mindenféle finommotoros fejlesztés.
Nos, az én gyerekemnek 2. év végéig a tesitanár kötötte a cipőjét. Hiába minden próbálkozás, addig nem értette, hogy mit mikor hol hurkolunk.
De ezzel a tesitanár is tisztában volt, hogy legalább az 1. félévben a tornaórák jelentős része azzal megy el, hogy újra és újra cipőfűzőt kötözget.
Ha rendesen meg van kötve, akkor kevésbé balesetveszélyes a fűzős, mint a tépőzáras. Utóbbi nem elég szoros, könnyebb kilépni belőle, esetleg az elhasználódott tépőzár sem tart megfelelően.
Mondjuk ehhez kell egy olyan tesitanár, aki foglalkozik ezzel is, és nem derogál neki akár 30x is lehajolni, megkötni egy fűzőt (mert ha ő köti meg, vajmi kevés az esély, hogy utána újra kibomlik)
Nekem még 9.-ben is tépőzáras tornacipőm volt. :D Egyszerűen olyan került. :D
Amúgy most is van tépőzáras cipőm. Sima fehér, felnőtt cipő, de tépőzárat tettek rá, így nem értem miért lenne gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!