Budapesten van olyan általános iskola ahol csak angol nyelven tanítanak?
Angliában élek a férjemmel de elválunk. Van egy 8 éves fiam akivel szeretnék hazaköltözni magyarországra. De a fiam nem beszél magyarul. Kicsi korában próbálkoztam tanítani, de ő nem szerette volna. Nem erőltettem. Így ő most angolul beszél mellette a suliban spanyolt is tanul..
Otthon emiatt nem lenne könnyű helyzetben.
A legrosszabb, amit tehetsz vele, hogy hazahozod, és továbbra sem adod meg neki a lehetőséget arra, hogy megtanuljon magyarul. Dolgoztam angolos oviban, ahol volt egy ilyen kisfiú (ugyanaz a történet, mint nálatok), a szívem szakadt érte, mert senki nem játszott vele, a gyerekek egymás között magyarul beszéltek, az óvónő viszont angolul, így alig volt esélye felszedni a magyart. Ő fél év után kezdett nagy nehezen magyarul megszólalni, de ha tiszta magar oviba került volna, sokkal egyszerűb lett volna a helyzete.
Értem, hogy a suli más, és ott fontosabb, hogy értse is, miről van szó, de akkor más inkább vidd kéttannyelvűbe. Ott toleránsabban az ilyesmivel szemben, biztos, hogy sok tanító tud nagyon jól angolul, így nem lenne teljesen elveszve, de meglenne a lehetősége arra, hogy megtanuljopn magyarul is hamar.
Viszont azt nagyon gondold végig, hányadikba íratod, mert hiába végzett el már kint gondolom minimum kettő, de inkább három osztályt, a magyar iskolarendszer nagyon más, és a legjobb talán az lenne neki, ha elsőben kezdhetne. Mi is költöztünk haza 8 évessel, és visszafogtuk egy évet (másodikba ment harmadik helyett, mondjuk neki a magyarral nem volt gondja, de így is), a legjobb volt, amit tehettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!