Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolaváltáskor mi a teendő?

Iskolaváltáskor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Más városba költözünk a nyáron.

Egyelőre csak az a biztos, hogy odaköltözünk, de még nincs meg a lakás, nem találtunk eddig megfelelőt. Így hogy kezdjem el intézni az iskolaváltást. Megvan a környék, ahova szeretnénk menni, így tudom melyik iskola lenne a körzetes. Viszont így hogy jelentkezzek a leendő iskola igazgatójánál, hogy még nincs ottani lakásunk. A mostani iskolában is jeleznem kellene, hogy elmegyünk, hogy oda tudják adni a bizonyítványt és a suliban maradt holmikat. Nem tudom mit csináljak?!

2020. jún. 4. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Először legyen meg a lakás. Addig semmit sem fogsz tudni intézni. Mi is most költöztünk, így a lányomnak óvodát kellett váltania. Felvettük a kapcsolatot a körzetessel, az első amit kértek, valami, amivel igazolom, hogy a körzetbe költöztünk. Mivel akkor még lakcím kártyánk nem volt, így saját lakás esetén adásvételit, albérlet esetén bérleti szerződést kértek, amin szerepel a lakcím. Felesleges addig az intézményeknél köröket futni, mert nem fogod tudni átíratni, és amúgy is, az csak egy dolog, hogy ott szeretnétek. És ha mégsem sikerül ott?
2020. jún. 4. 15:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor próbálunk minél előbb találni megfelelő lakást. Csak elég nehéz így, hogy alig van kínálat.

A költözés biztos. Eladtuk a miénket, menni muszáj :) A másik város is biztos a melóhely miatt.

Azért gondoltam még most jelezni, hogy odaköltözünk, mert még biztos van aki felveszi a telefont az iskolában. Nyáron szerintem semmi esély, hogy bárkivel lehet ezügyben beszélni.

2020. jún. 4. 16:09
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Hívd fel az iskolát, és mondd el ugyanezt. Nyáron is kell ügyeletet tartani bizonyos időközönként, kérdezd meg, hogy mikor keresheted őket.
2020. jún. 4. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

nyáron titkárság és igazgató van. Nem mindig, de heti rendszerességgel vannak ügyeleti napok.

ha van lakcím, akkor körzetesként muszáj felvenniük. Addig semmi nem kötelezi őket.

Adnak egy befogadó nyilatkozatot, amit a jelenlegi (régi) suliban le kell adni és minden mást ők intéznek egymás között.

Persze az ofő felé jelezd, bár nyárra úgyis mindent haza kell pakolni (ha van bmi,ami ottmaradt volna márciusban).

2020. jún. 4. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!