Sulikezdésre miket kell venni?
Kedves 5 gyerekes tanító!
Sok iskolában adott márkát várják el a felszerelésekből, így amíg nincs lista az iskolából, SEMMIT nem erdemes venni.
Én diákmelóztam office depotban, rengeteg embernek inkabb elkértem a listaját és velük összeválogattam, mert sokan voltak és minden össze-vissza volt.
Sokszor pontos márkát írnak, vagy pl ceruzálból csak háromszög alakú jó. Filckészletből minimum 12 darabos, 3 féle színű kreppapír, különböző szines kartonok, ecsetek pontos száma (nem elég, hogy egy -egy vekony, közepes, vastag), volt akinek csak hajlékony vonlazót engedtek. Sokan mondták, hogy korabban már vásárolgattak de a fele cuccot újra kell vennie.
szomoru ha konkrét markat varnak el az iskolaban
ertem en h elit iskolaban penzes korokben lehet
de spec se az eddigi iskolaimban sem a gyerekeim iskolajaban nem volt divat ez
bocs h mertem feltetelezni h az a normalis ha nem verjuk extra koltsegbe a szuloket egy iskola kezdés miatt
nekem elvem h nincs hazi feladat, vers és kornyezetbol a kiserletek - de ezek nem tartanak orakon at. soha nem szabdtam meg semmit sem mert tudtam h a szulok nem feltetlen vannak penzbosegben, pont ezért mondtam el h az első 2-3 évben nem szükséges iróasztal sem, ha van jó de ezért megvenni nem kell elobe. ajanlani ajanlom h erdemesebb a minoseget venni de nem varom el! semmi kozom a szulok penztalcajahoz.
nalunk/nalam nincs osztalypenz, arra a par unnepre bekerunk 500-1000.- és megvan az a pici meglepetés ami kell a gyereknek, évek ota megvannak a dekoraciok és a gyerekkel frissitjuk kezmuveskedes kozben.
az osztalykirandulas is olyan h buszjegy és belepo, 6-7 eves gyerekekkel nem kell 3 napos kirandulas.
szoval sajnalom a szuloket akik olyan iskolaban olyan tanarral kezdenek akik hasonlo elvarasokkal allitjak szembe a szuloket mint fentebb irtak :(
13
Köze nincs az elit iskolához. Pont a szülőnek spórolnak vele. Megveszi anyuka 100forintert a tesco xar ceruzát, amiből hetente vehet újat, vagy megveszi az x markát 500ert, és az működik 3 hónapig....
16!
Így van, nalunknigy épp ezért javasoltak márkákat. Nem volt kötelező azt megvenni, csupán javasolták. Volt is, aki nem azt vett, hanem olcsót. Az év végére elhasznált a gyerek 6-8 csomagot az olcsóból, míg a másik egyet.
Ezt irtam en is h az elvaras a hiba !
A javaslat rendben :)
Ezt en is szoktam h pl ebbol a x marka jo
Viszont nem tehetem meg h marpedig csak azt fogadjam el a szulotol. Elsore nem tudjuk h milyen az anyagi helyzetet. Pontos listat kapnak elore emailban.
Plusz egy leirast a elsoben levo "szabalyokrol", tanmenetrol, egyebekrol. Ebben van ajanlas a tanszerekre vonatkozolag. Pl fuzetbol azt aminek vastagabb a papirja.
Egyhez ragaazkodok az a tankonyvekre es munkafuzetekre az atlatszo borito, de ennek parktikus oka van.
A listát mindenféleképpen érdemes megvárni, illetve érdeklődhetsz a munkahelyeden, illetve a férjed munkahelyén, adnak-e beiskolázási támogatást, ha igen, akkor készpénz vagy utalvány, mennyi, hol lehet beváltani, stb.
Ha van ismerős gyereke az adott iskolában, tőlük is informálódhatsz, mire lehet számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!