Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit gondoltok azotthon tanítás...

Mit gondoltok azotthon tanításról a jelen helyzetben?

Figyelt kérdés
Konkrétan most a szülő az, akin múlik a gyereke mit tanul... De aki nem olyan jó abban, hogy segitsen? Szerencsére nekem nem tart ott a gyerekem, de rokonoknal latom, hogy szívás az egész... Ha nem lenne okos agya a gyereknek nagyon lemaradna. De van olyan iskolas ismeros, aki olvasni se tud rendesen... Veluk mi lesz? Kesobbeg ra lesz fogva, hogy nem segítettek neki csak mert a korona virus miatt nem kapja meg a kello segítséget? Titeket ez nem bosszant?? El keserít ez engem, mert tudom, en nem tudnék sokat segíteni a gyermekemnek. Ez szomorú.
2020. ápr. 20. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Azért ne felejtsük el, hogy ez tényleg egy rendkívüli helyzet. A tanárok is tudják. Amikor visszamennek biztos, hogy át fogják ismételni az egészet! Ráadásul azért hónapokról és nem évekről beszélünk! Az oktatási rendszerünk pedig koncentrikusan bővülően tanít, tehát még sokszor fogják ugyanazt venni, akár alsóban, felsőben, majd középsikolában. Nem kell pánikolni, felesleges ezen stresszelni még pluszban.
2020. ápr. 20. 11:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kényszerhelyzet és annyit is èr az egész.

Most ez van, ki kell bírni.

2020. ápr. 20. 11:21
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Nekünk mázlink van, simán értjük még az ötödikes matekot, és angolul is jól tudunk, így nem okoz gondot a gyerekeink tanítása. De igen, tisztában vagyok vele, hogy a kisebbséghez tartozunk. Remélhetőleg majd valahogy átismétlik ezeket a részeket jövőre.

Amúgy tele vele a hócipőm, dolgozunk mellette mindketten, szóval nem bánnám, ha újra járhatnának iskolába. Egyedül a reggeli ereszdelahajam hiánya tetszik. :)))

2020. ápr. 20. 11:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógus vagyok. Írt már nekem szülő levelet olyan helyesírással, hogy csak néztem, hogy ezt biztosan felnőtt írta-e, mert ennél a másodikosaim is igényesebben írnak. Felnőtt ismerőseim, pl. régi osztálytársaim közül is rengetegen szoktak Facebookon szörnyű írásképpel kommentelgetni és olyan butaságokat megosztani, amire kb. fél percig tartana rákeresni, hogy megtudják, hogy nem igaz. 25-35 éves korosztályról beszélünk. Szóval tisztában vagyok vele, és valószínűleg a kollégák is tudják, hogy sok szülő nem alkalmas arra, hogy tanítsa a gyerekét, és erre oda is figyelünk. Nem fog senki a miatt lemaradni, mert a szülei nem tudtak neki otthon segíteni.
2020. ápr. 20. 11:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtat utolsó! :)
2020. ápr. 20. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Melyik opció tetszene helyette? Járjanak iskolába rendesen vagy ne legyen online tanítás se? Ez a köztes megoldás, jobb, mint a semmi, akkor is ha nem tökéletes.
2020. ápr. 20. 13:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Hogy mit?

Azt,hogy a szülőkből csak egy van sok helyen,pl.nálunk is,aki a tanár munkáját a tanár helyett végzi.Még hány bőrt akarnak lehúzni rólam?

Irgalmatlan sok a tananyag,minimum másfélszerese a normálnak,egyes tantárgyakból duplája.Reggeltől estig tanulunk.A tanárt pont nem érdekli.Voltak az osztályból,akik emiatt rettenetesen összevesztek vele.Semmi sem változott.Az igazgató a jóbarátja,aki szabad kezet ad neki mindenben.Semmiféle megkötés nincs,így a lemaradásait velünk pótoltatja.Az alsós tanítónéni amúgy egy egy osztályos,három tantárgyas,unatkozó,gyermektelen szaralak,aki utálja a gyerekeket,szülőket,csak döngeti a mellét,ha vért izzadva,a nyomástól összeroppanva kipréseli a gyerek a jó jegyet valahogy,muszájból.Ha rosszat kap,azt meg senkinek sem kívánom.

Az elvárás megvan.Dolgozat (ma is volt!),az új anyag mellett ismétlés,beadandók,vers tanulás,fogalmazás beadandó,400 szavas j-ly gyakorlás és mindent leíratnak a füzetbe.Már a második füzetet vesszük mindenből,két hét alatt teleírják.

Már a belem lóg,nem tudjuk a tempót tartani.Van kisebb tesó is,háztartás is,néha dolgozni is kell.Ha Home Officeban lennék minden nap,a gyerekem biztos rohadtul lemaradna,vagy megbuktatnák,egyedül ennyit nem lehet vele megcsináltatni,kell a segítség.Legalább 7 óra tanulás,és ha van még,ismétlés,készülés tovább a verssel,beadandókkal,vagy a dolgozatra.

Nagyon elegem van már!

A gyerekem nyilván már ellenkezik,elege van,alig tudom rávenni,hogy leüljön tanulni ezek után.Zsigerből gyűlöli,de írhatnék szebbeket...

2020. ápr. 20. 15:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerencsere nalunk a rokon kisfiunak egesz normalis tanito nenije van. Ha hivjak segit, elmagyarazza, szokott lenni kozos video chat (amihagyjuk is, kaosz a kobon..) es kulon hivja a gyereket, ha fel kell mondani barmit, feladatokat viszont o is kuld, amiben a szulonek segitenie kell, de legalabb, ha hivjak segit..
2020. ápr. 20. 16:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is normálisak a tanárok- és tudnánk is setíteni a tanulásban a gyerekeket a férjemmel, csak éppen két alsós és egy 5-es gyerek van- mindketten dolgozunk is- csökkentett módban. Szóval tudnék segíteni többet, de idő nincs rá. Totál hullák vagyunk.

Amikor elkezdődött ez az egész, én azt gondoltam, hogy majd a kormány ad lehetőséget - nem home office-t - az otthon lévő szülőknek, hogy otthon maradhassanak a gyerekekkel és taníthassák őket.

Biztos én vagyok a béna, de nem megy egyszerre a tanítás 3 évfolyamon és a munka + főzés/takarítás.

Férjem amit tud megtesz, de még szerencsére van munkája - vállalkozó- így a gyerekeknek én segítek többet.

Egyébként nem a tanulás, ami nem megy nekik, de sok felületről érkezik a tananyag, nem tudnak még facebookozni, messengerezni- stb. Bár kezdenek belejönni.

Én az ismerős körben azt látom, hogy úgy kb 6-7-es évfolyam tud már egészen önállóan dolgozni, azalattiaknak még kell a segítség/ ellenőrzés. De van, ahol még a 7-es gyereket is nagyon kell segíteni a feladatok fogadásában- visszaküldésében.

Én az alsós gyerekeknél megadnám a lehetőséget az évismétlésre, (nem kötelező jelleggel, hanem mondjuk a szülő-tanár megbeszélése/döntése alapján) én úgy látom, hogy az én két alsósomnak ez így nem elég.

2020. ápr. 20. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!