A fiam 2 hónap múlva 13. Nem tudja mi akar lenni. Ismerős hasonló korú lányát kérdeztem, ő se tudja!
Én elképzeltem. Aztán besokalltam. És rájöttem, nem akarok középfokú végzettséggel pl. művezető lenni. Pedig nem volt célom tovább tanulni. Aztán mérnök lettem. De végül a technikusi végzettségem tudom jobban hasznosítani a munkakörömben.
Ennyit arról, hogy tudja a gyerek, mit akar.
Mai fejjel már mennék pénzügyi pályára. Akkor nem érdekelt....
2020. febr. 9. 19:55
22/39 anonim válasza:
Én a környezetemben meg nagyon is ezt látom, Bp 40-es korosztály. Szinte senki sem az eredeti tanult szakmájában van, ezek szerint ők sem tudtak gondolkodni! Ja, nem. De látom az önmegvalósító tetkós van csak felpontozva.
2020. febr. 9. 20:02
23/39 anonim válasza:
Továbbá, persze a legtöbben ezzel áltatjuk magunkat, hogy persze mehet én továbbtanulni attól még. De van egy fogadásom, h nem fog. Pont ezért miket is pozitív példaként felhoztatok, mert nem lesz meg a motiváció. Minek menne, ha már így is van szakmája? Mehet dolgozni, pénzt keresni. A másik, egy szakiskolában teljesen más a gyerekek összetétele, az elvárás, a követelmény. Kötve hiszem, h ilyen sulikba főiskolára/egyetemre készítenék fel a gyerekeket. Itt a sport alá lesz rendelve a tanulás.
2020. febr. 9. 20:14
24/39 anonim válasza:
Alapvetően tanulás párti vagyok, de ha tényleg ennyire tehetséges és ennyire ez az álma akkor ne vedd el tőle.
2020. febr. 9. 20:33
25/39 anonim válasza:
Az élsporttal plusz pontokat lehet szerezni az egyetemi felvételin. Nekem volt élsportoló csoporttársam a fősulin és a mérnöknek tanuló pasija is élsportoló volt, szóval a kettő nem zárja ki egymást.
Amúgy valószínűleg jobban jár egy szakmával, mint egy büfé szakkal...
2020. febr. 10. 00:32
26/39 anonim válasza:
Engedd el abba a sportiskolába. Vagy sikeres lesz, vagy jól megutálja az egészet. Utóbbi esetben még mindig válthat iskolát.
2020. febr. 10. 00:36
27/39 anonim válasza:
ėn meg azt mondom most mėg ne foglalkozål ezel ,ilyeneken elėg lesz oktober,november tåjån agyalni.lesznek nyilt napok,stb .
2020. febr. 10. 06:17
28/39 anonim válasza:
63%os és miből gondolod, hogy amit anya-apa megparancsol neki, majd az mellett kitart és élete végéig abban fog dolgozni? Téged nem zavar, hogy kitörölhet a megélhetéssel, ha gyűlöli amit az ilyen irányitasmaniás szülő megálmodott neki? Hogy gyomorideggel indul be dolgozni?
Soha senki nem tudhatja hogy x év múlva is jó lesz-e az a szak amire ment. Nem, nem azért mert ő kiskorúként választotta, a szülő döntése is lehet bukó.
Akkor inkább már ő válasszon elvégre az ő élete. Bár aki "szros kölyöknek" titulálja a saját gyerekét, annak nem tudom mit tépem a számat. Wc re elmehet a "szros kölyke" mikor akar vagy majd azt is te tudod jobban?
Kiborít mikor ilyen fogyatékkent kezelik páran a saját gyereküket.
2020. febr. 10. 11:06
29/39 anonim válasza:
Semmifele megparancsolasrol es iranyitasrol szo nincs. Meg szerencse, hogy leirhatom szabadom a velemenyemet, teljesen mertekben jogodban all nem egyeterteni vele. Igen, 13 evesen meg csak szros gyerek es mint leirtam 1000bol 1 aki igazan tudja, hogy mit akar, felnott koraban szeretni is fogja es meg is el belelo. Ez ritka mint a feher hollo. Es igen, nem iranyitani, de terelgetni fogom a kepessegeinek megfelelo iranyba olyan szakma iranyaba amibol meg tud elni, es az egesz karrierje/elete nem egy serules miatt fut esetleg zatonyra. Jo a sport B tervnek. De ha A tervnek akarjatok, akkor is kell B, ami a tanulas es a gimi.
2020. febr. 10. 12:34
30/39 anonim válasza:
Egyértelmű sportiskola, azzal szeret foglalkozni, kiteljesedik benne és később élsportoló vagy edző lehet belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!