Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülőként mennyire veszitek...

Szülőként mennyire veszitek komolyan a sulit/tanulást?

Figyelt kérdés

Ti hogy csináljátok?

Gyermeketek szeret tanulni?

Nyaggatni kell?

Ha nincs kedve, ráhagyjátok, majd megkapja a megérdemelt rosszabb jegyet?

2020. jan. 28. 09:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Osztom azok véleményét, akiknek a szüleik ráhagyták és ők másképpen csinálják.

Egy gyerek nem fogja fel a hanyagsága súlyát. Könnyebb a suliban szenvedni és tanulni, mint munka mellett tanulni.

Nem kell kitűnő tanulónak lennie, fontos a képességeit is figyelemve venni. Ha nem megy a matek, akkor ne menjen könyvelőnek... Viszont ha könnyen tanul nyelveket, akkor igenis fontos azt nyomatni.

De egy 10 éves nem fogja tudni, hiába mondod neki, hogy a lehetőségek miatt kell tanulnia.

2020. jan. 28. 12:26
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

2. és 3. általánosban járnak a gyerekeim.

Nem szeretnek tanulni, de ez teljesen érthető, egy gyerek játszani szeret. Ennek ellenére elvárjuk tőlük, és nagy probléma nincs belőle.

A nagynak idéntől már komolyabb a suli, környezetből kell sokat tanulni főleg, azt mindig kikérdezem, meg olvasónaplót írni hetente, azon megy a nyűglődés néha. A többi leckéjét megcsinálja a napköziben.

A kicsi néha hoz haza leckét, és minden nap kell hangosan olvasnia, (nem én mondom, a tanító), nincs mindig kedve, de nem hagyom rá.

Tavaly mindketten kitűnők voltak, a nagy most rontott valamennyit, de nem vészes.

2020. jan. 28. 12:27
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

3.os. nyaggatni kell mert lusta és hanyag, de elvárja, hogy 4es-5ös legyen.Az is egyébként, de ezért dolgozni kell. Napközis de szokott házit hazahozni.Pluszban is tanulunk és ellenőrzöm, kikérdezem mert szükséges. Egyébként tudja is hogy ez az ő javát szolgálja.

Nekem is tetszik ez a Vekerdy féle magadnak tanulsz hozzá állás csak nálunk nem válna be egyenlőre.

2020. jan. 28. 13:54
 14/17 anonim ***** válasza:
83%
ėn mindig komolyan vetem gyerekeimel tanulåst nagyobbak mår gimmisek de mėg mindig megszidom öket ha azėrt hoznak rossz jegyet mert luståk voltak tanulni vagy gyakorolni ,vagy håzit csinålni ,a lånyom mėg åltalånos iskolås ő jó tanulo itthon mår nem kell tanulnia mert suliban megcsinålja ha marad akkor azt minden zokszó nėlkül megcsinålja .
2020. jan. 28. 17:55
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ált.iskola 4. osztályos a lányom.

Leckéjük itthonra nincs, nem is volt, délután mindent megcsinálnak bent.Másrészt feszt hiszti meg duzzogás volt, ha segíteni akartunk, ergo nem igényelte.

Nem vagyok szigorú a fölösleges tantárgyakban (ének, rajz, tesi, etika), a többiből viszont elvárom, hogy 4-es alá ne menjen.Szerencsére nem is szokott.

2020. jan. 29. 11:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem mindig is nyaggattak a szüleim, minden nap leültek velem tanulni, én ezt nagyon utáltam de meg lett az eredménye. Általánosban végig szinte szín 5-ös voltam mindenből, szakközépben már örültem ha tartom az erős hármast. :D Addigra anyuék is átértékelték, ők is örültek a hármasnak. Leérettségiztem, tanultam még egy szakmát és most egész jó szakmával egész jó munkahelyem van. A gyerekeimet (pontosabban a fiamat aki most még csak elsős) csak annyira tervezem nyaggatni amennyire feltétlenül szükséges, nem akarom megutáltatni velük a tanulást. Azt tudom, hogy mindig is figyelemmel akarom kísérni a tanulásukat és ott akarok mellettük állni pont azért amiért az én szüleim is tették, hogy jó szakmája legyen (még ha lakatos is akar lenni, hát legyen, de azt tudja rendesen) és később boldoguljon az életben. Szerintem igenis fontos, hogy a szülő figyeljen a gyerekére 10 de akár 16 évesen is.
2020. jan. 29. 15:38
 17/17 anonim ***** válasza:
67%

Tanulunk, gyakoroltunk komolyan vesszük.

De nem a jegyektol jó a gyerekünk. Az nem számít, minket az érdekel, hogy majd megallja a helyet az életében, hogy olyat csináljon amibe jól erzi magát mert azzal fog jól keresni is.

Segítünk neki és mindent megteszunk a tanulásert, de egy percig sem szidom a jegyeket, én sem teljesítsék egyformán.

2020. jan. 31. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!