Szülőként mennyire veszitek komolyan a sulit/tanulást?
Ti hogy csináljátok?
Gyermeketek szeret tanulni?
Nyaggatni kell?
Ha nincs kedve, ráhagyjátok, majd megkapja a megérdemelt rosszabb jegyet?
Osztom azok véleményét, akiknek a szüleik ráhagyták és ők másképpen csinálják.
Egy gyerek nem fogja fel a hanyagsága súlyát. Könnyebb a suliban szenvedni és tanulni, mint munka mellett tanulni.
Nem kell kitűnő tanulónak lennie, fontos a képességeit is figyelemve venni. Ha nem megy a matek, akkor ne menjen könyvelőnek... Viszont ha könnyen tanul nyelveket, akkor igenis fontos azt nyomatni.
De egy 10 éves nem fogja tudni, hiába mondod neki, hogy a lehetőségek miatt kell tanulnia.
2. és 3. általánosban járnak a gyerekeim.
Nem szeretnek tanulni, de ez teljesen érthető, egy gyerek játszani szeret. Ennek ellenére elvárjuk tőlük, és nagy probléma nincs belőle.
A nagynak idéntől már komolyabb a suli, környezetből kell sokat tanulni főleg, azt mindig kikérdezem, meg olvasónaplót írni hetente, azon megy a nyűglődés néha. A többi leckéjét megcsinálja a napköziben.
A kicsi néha hoz haza leckét, és minden nap kell hangosan olvasnia, (nem én mondom, a tanító), nincs mindig kedve, de nem hagyom rá.
Tavaly mindketten kitűnők voltak, a nagy most rontott valamennyit, de nem vészes.
3.os. nyaggatni kell mert lusta és hanyag, de elvárja, hogy 4es-5ös legyen.Az is egyébként, de ezért dolgozni kell. Napközis de szokott házit hazahozni.Pluszban is tanulunk és ellenőrzöm, kikérdezem mert szükséges. Egyébként tudja is hogy ez az ő javát szolgálja.
Nekem is tetszik ez a Vekerdy féle magadnak tanulsz hozzá állás csak nálunk nem válna be egyenlőre.
Ált.iskola 4. osztályos a lányom.
Leckéjük itthonra nincs, nem is volt, délután mindent megcsinálnak bent.Másrészt feszt hiszti meg duzzogás volt, ha segíteni akartunk, ergo nem igényelte.
Nem vagyok szigorú a fölösleges tantárgyakban (ének, rajz, tesi, etika), a többiből viszont elvárom, hogy 4-es alá ne menjen.Szerencsére nem is szokott.
Tanulunk, gyakoroltunk komolyan vesszük.
De nem a jegyektol jó a gyerekünk. Az nem számít, minket az érdekel, hogy majd megallja a helyet az életében, hogy olyat csináljon amibe jól erzi magát mert azzal fog jól keresni is.
Segítünk neki és mindent megteszunk a tanulásert, de egy percig sem szidom a jegyeket, én sem teljesítsék egyformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!