Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy nèz ki első osztályos...

Hogy nèz ki első osztályos gyereketek egy napja?

Figyelt kérdés
Hánykor kel, hányra megy iskolába, hány órája van egy nap, mennyi szünete van, mit csinál délutánig az iskolába, hányra mész érte, utána otthon mi történik stb
2019. nov. 29. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
6:15-kor kel, 7:15kor indulok vagy ha az apjuk délutános akkor indulnak suliba/oviba. Heti 1x6, 4x5 óra, veszélyeztetett terhesség miatt itthon vagyok, napköziből elhozom heti 4x, ilyenkor 12:45ig tartanak az órák,itthon tanul ha megjöttünk.
2019. nov. 29. 14:06
 2/8 A kérdező kommentje:
És hogy bírja? Hány éves? "Szereti?"
2019. nov. 29. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

6. 45 kor kelek, vagy a párom kel, mikor ki viszi suliba. Felkelés után össze készítjük a kaját az uzsi dobozba.

7 kor kell kelni a lányunknak. Választ ruhát és fel öltözik, megy wc re, fogat mos.

7.27-7.28 indulás, 7.30 ra be kell érni a suliba (50 m, közvetlenül a házunk mellett van a suli)

7.30 mennek reggelizni. 12.45 ebéd. 16.30 kor lehet elhozni a napköziből. Vagy én vagy a párom, vagy mindketten megyünk érte.

Hétfőn 7 órája van, és 2 kor megy úszásra, onnan 5 re hozzák vissza,utána otthon leckézés, vacsi, meseolvasás.

Kedd, szerda 6, csütörtökön 5 órája van, napköziben megcsinálják a leckét, otthon még az olvasást gyakoroljuk, suli után max ha kell valami a boltból oda megyünk.

Pénteken 5 órája van, de általában ebéd után elhozzuk, és valami programot csinálunk, most pl délután megnézték az anyjával a jégvarázs 2-t (én dolgozok este 10 ig), szombaton elmegyünk játszóházba, vagy a palára, vasárnap csinálja meg a leckét hétfőre, és akkor tanulunk is kicsit otthon, délelőtt, délután át megyünk a mamáékhoz. 7 éves, elsős.

2019. nov. 29. 18:20
 4/8 A kérdező kommentje:

7 óra? Elsőben?? Ejha.

Amikor én voltam elsős csak 4 óráim voltak. Nagyszám volt mikor 2.-3.ban végre volt 5 órás nap. Változik a világ...a te gyerköcöd hogy bírja?

2019. nov. 29. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
7 óra van hétfőn, sokallom én is, és úgy van az órarendjük, hogy A hét és B hét, váltakozva, de a napi óraszámok állandóak. Hétfőn lenne tánc is, de akkor van az úszás is, inkább azt választotta, mert azt szereti... Nyáron volt úszó táborban is 3 turnust. Bírja és szereti egyenlőre szerencsére a sulit és a környéket már régóta ismeri, nagycsoportban is sokat hoztam már ebbe a suliba tornázni az akkori elsősökkel, meg ebben a suliban tanít a nagymamája, és jó pár régi tanárom, így ismerem nagyjából a felhozatalt, és ezért is ezt a sulit választottuk, nem rég költöztünk ide nyáron suli kezdés előtt.
2019. nov. 29. 19:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Budapest környéki kis település iskolájába jár a kisfiam, elsős. Reggel 7 órakor ébresztem, 8-kor sétálunk át a szomszédba a suliba, a tanítás negyed 9-kor kezdődik. Minden nap délig van tanítás, akkor ebédelnek a suli melletti étteremben (pici iskola, nincs saját étterme, az Önkori fizeti Nekik az éttermet), onnan fél 1-kor érnek vissza a suliba. Ilyenkor mindig kint szaladgálnak az udvaron legalább 1-1,5 órát. Nap közben is sokat vannak kint, a konyhaablakunkból közvetlenül a suli udvarára látok. A délutáni tanulási sáv olyan 2 órától nagyjából 3 óráig tart, ekkor a napközis tanítónéni valóban nagyon lelkiismeretesen megcsinálja Velük az aznapi leckét, tehát soha nem hoz haza házi feladatot. Itthon maximum a logopédiát gyakoroljuk heti kétszer kb. 20 percben. 3 óra után uzsiznak, 4 óráig játszanak. 4 órakor megyek Érte. Nem hozom hamarabb haza, mert bent a suliban olyan szépen megcsinálják a házit, hogy öröm látni, hogy itthon már nincs kötelező feladat, csak lazítás.

Heti két délután fél 5-re viszem focira, azt nagyon szereti, ilyenkor 6 órára érünk haza. Pont ezért is szuper, hogy nem kell otthon tanulnia, kipurcanna, ha este 6 után még le kellene ülnie.

Itthon este 7 óráig játék, aztán fürdés, vacsora, meseolvasás, fél 9 körül ágyban van, azonnal el is alszik.

Imádja a suliját, nagyon jól tanul, bőven elég, amennyit a suliban gyakorolnak.

Hétvégén sokáig alszik, rengeteget játszunk, szaladgálunk kint az udvaron, a szomszéd mezőn a kutyusunkkal, finonmakat főzünk (sokszot segít főzni-sütni), eszünk, barátokkal találkozunk.

Szeretjük az életünket.

2019. nov. 29. 23:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Már harmadikos, de elsőben is ugyanígy volt:

6:15kor ébresztem, 6:30 körül már csak-csak sikerül kimászni az ágyból.

reggeli, öltözés, fogmosás, 7:10kor legkésőbb indulunk, hogy én is beérjek dolgozni.

16-ig (15:30ig) napközi van, általában 16 előtt/után pár perccel érek oda érte.

Mire összeszedi magát kb fél óra, és ha száraz idő van, a suli előtt játszóterezünk, még fél óra, tehát vmikor 5 után érünk haza.

Most már van lecke otthon is (tanulás, gyakorlás), elsőban csak 2. félévtől volt olvasás.

Persze otthon tanulás előtt lehet játszani, kicsit tévézni, de kütyü csak utána van. 7 körül vacsi, 8kor fürdés, olan 20:45-ig olvasok neki és aztán alvás.

Amúgy napi 5 órája volt/van.

2019. dec. 2. 08:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2019. dec. 3. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!