Hogy nèz ki első osztályos gyereketek egy napja?
6. 45 kor kelek, vagy a párom kel, mikor ki viszi suliba. Felkelés után össze készítjük a kaját az uzsi dobozba.
7 kor kell kelni a lányunknak. Választ ruhát és fel öltözik, megy wc re, fogat mos.
7.27-7.28 indulás, 7.30 ra be kell érni a suliba (50 m, közvetlenül a házunk mellett van a suli)
7.30 mennek reggelizni. 12.45 ebéd. 16.30 kor lehet elhozni a napköziből. Vagy én vagy a párom, vagy mindketten megyünk érte.
Hétfőn 7 órája van, és 2 kor megy úszásra, onnan 5 re hozzák vissza,utána otthon leckézés, vacsi, meseolvasás.
Kedd, szerda 6, csütörtökön 5 órája van, napköziben megcsinálják a leckét, otthon még az olvasást gyakoroljuk, suli után max ha kell valami a boltból oda megyünk.
Pénteken 5 órája van, de általában ebéd után elhozzuk, és valami programot csinálunk, most pl délután megnézték az anyjával a jégvarázs 2-t (én dolgozok este 10 ig), szombaton elmegyünk játszóházba, vagy a palára, vasárnap csinálja meg a leckét hétfőre, és akkor tanulunk is kicsit otthon, délelőtt, délután át megyünk a mamáékhoz. 7 éves, elsős.
7 óra? Elsőben?? Ejha.
Amikor én voltam elsős csak 4 óráim voltak. Nagyszám volt mikor 2.-3.ban végre volt 5 órás nap. Változik a világ...a te gyerköcöd hogy bírja?
Budapest környéki kis település iskolájába jár a kisfiam, elsős. Reggel 7 órakor ébresztem, 8-kor sétálunk át a szomszédba a suliba, a tanítás negyed 9-kor kezdődik. Minden nap délig van tanítás, akkor ebédelnek a suli melletti étteremben (pici iskola, nincs saját étterme, az Önkori fizeti Nekik az éttermet), onnan fél 1-kor érnek vissza a suliba. Ilyenkor mindig kint szaladgálnak az udvaron legalább 1-1,5 órát. Nap közben is sokat vannak kint, a konyhaablakunkból közvetlenül a suli udvarára látok. A délutáni tanulási sáv olyan 2 órától nagyjából 3 óráig tart, ekkor a napközis tanítónéni valóban nagyon lelkiismeretesen megcsinálja Velük az aznapi leckét, tehát soha nem hoz haza házi feladatot. Itthon maximum a logopédiát gyakoroljuk heti kétszer kb. 20 percben. 3 óra után uzsiznak, 4 óráig játszanak. 4 órakor megyek Érte. Nem hozom hamarabb haza, mert bent a suliban olyan szépen megcsinálják a házit, hogy öröm látni, hogy itthon már nincs kötelező feladat, csak lazítás.
Heti két délután fél 5-re viszem focira, azt nagyon szereti, ilyenkor 6 órára érünk haza. Pont ezért is szuper, hogy nem kell otthon tanulnia, kipurcanna, ha este 6 után még le kellene ülnie.
Itthon este 7 óráig játék, aztán fürdés, vacsora, meseolvasás, fél 9 körül ágyban van, azonnal el is alszik.
Imádja a suliját, nagyon jól tanul, bőven elég, amennyit a suliban gyakorolnak.
Hétvégén sokáig alszik, rengeteget játszunk, szaladgálunk kint az udvaron, a szomszéd mezőn a kutyusunkkal, finonmakat főzünk (sokszot segít főzni-sütni), eszünk, barátokkal találkozunk.
Szeretjük az életünket.
Már harmadikos, de elsőben is ugyanígy volt:
6:15kor ébresztem, 6:30 körül már csak-csak sikerül kimászni az ágyból.
reggeli, öltözés, fogmosás, 7:10kor legkésőbb indulunk, hogy én is beérjek dolgozni.
16-ig (15:30ig) napközi van, általában 16 előtt/után pár perccel érek oda érte.
Mire összeszedi magát kb fél óra, és ha száraz idő van, a suli előtt játszóterezünk, még fél óra, tehát vmikor 5 után érünk haza.
Most már van lecke otthon is (tanulás, gyakorlás), elsőban csak 2. félévtől volt olvasás.
Persze otthon tanulás előtt lehet játszani, kicsit tévézni, de kütyü csak utána van. 7 körül vacsi, 8kor fürdés, olan 20:45-ig olvasok neki és aztán alvás.
Amúgy napi 5 órája volt/van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!