Mit tegyünk, ha egy osztálytársam csúfolodik?
Ne csúfold vissza, és ne húzd fel magad - épp ez a célja, és ezzel csak bátorítanád.
Próbáld meg figyelmen kívül hagyni.
Ha már nagyon nem bírod, akkor menj oda az osztályfőnökhöz.
Az ilyen dolgokat sokan szeretik egy "Ne árulkodj" mondattal félreseperni, ne hagyd magad!
"Nem árulkodom, hanem segítséget kérek egy felnőttől olyan dologban, amit nem tudok egyedül megoldani"
Verjétek pofán !
A nem reakció, meg figyelmen kívül hagyás csak rontani fog a helyzeten és jobban felhergeli a csúfolódót....
A tiszteletet ki kell vívni és ki kell állni magadért, mert senki más nem fogja megtenni helyetted és egy lelki nyomorék leszel, ha hagyod magad terrorizálni!
Ha figyelmen kívül hagyja, rosszabb lesz. Anno nekem is ezt mondták tanácsnak, végig csúfoltak általánosban.
Én a helyedben szólnék a szüleidnek, tanároknak, visszaszólnék... Mert ez csak megkeseríti az életed, ha figyelmen kívül hagyod.
Azt lehet hergelni, aki hagyja magát. A figyelmen kívül hagyás nem azt jelenti, hogy nem szólsz semmit, de magadban őrlődsz, mert azt is látja, érzi, és ezt is élvezi.
Azt kell látnia, hogy téged ez valóban nem érdekel, és akkor fogja abbahagyni. Én megmondanám neki, hogy vannak emberek, akiknek adok a véleményére, és vannak, akiknek nem. Te ez utóbbi kategóriába tartozol, úgyhogy ha hülyének vagy ostobának tartasz, engem az sem érdekel.
Egyébként valóban nem ártana, ha az osztályfőnök beavatkozna, de sajnos kevés tanár szokott az ilyennel foglalkozni.Hányadikas vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!