Kisfiam elég lassan ír. Van valamilyen módszer, hogy gyorsabban írjon?
Hiába tudja dolgozatkor az anyagot,kicsúszik az időből,mert lassan ír és olvas,harmadikos.Így a jegyei is rosszak,pedig tudná,de nem ér a végére a dolgozatoknak.
Amúgy is csúnyán ír,külalakja kettes.
Hogyan,és mit gyakorolhatnék vele itthon?
Rengeteg olvasás, naponta többször is. Újságok, magazinok, könyvek. Bármi csak olvasson.
Az írással is hasonlóan kell, minden nap legalább 1 oldalt írjon.
Idővel gyorsabb lesz
Én egész nyáron minden nap mesekönyvet másoltam ( nyaralás, ünnepnap nem/
Ugyanezen okból
Az írásjépem klasszisokkal jobb lett.
Nyilván a sebesség is.
Nem lettem egy géniusz, de sokkal gyorsabb..
Én nem vagyok anyuka,csak pedagógus, ezért a szakmai tapasztalataimat tudom leírni neked, hátha segít. A gyerekek általában utalnak írni, a lassan és/vagy csúnyán író gyerekek pláne utálnak. Ha otthon is állandóan íratod, csak azt éred el vele, hogy még jobban utálja.Az a gyerek, akinek semmi gond a finomotorikajaval, az nem ír csúnyán legfeljebb, ha a, elsős és nincs még biztos betűismerete, b, rossz a technikája, mert például nem alakult ki a helyes ceruzafogás, csak eddig senki nem törődött vele. Az elsőt kizártad, a második pedig hihetetlennek tűnhet egy harmadikosnál, de láttam én már karon varjút...Èn először mindenképp megnézném. Összességében én sokkal inkább a további "mütyürkézést javaslom írás helyett. Írást kizárólag játékos formában, kiegészítésként.Pl.képes élménynapló kevés szöveggel, képregény szuperhősökkel stb.
Még előtte áll néhány tanulós év, szerintem hagyd a sulira, hogy elvegyék a kedvét, jól szokott menni🙁Otthon hagy legyen még gyerek!
Kedves utolsó!
Igen,utál írni,mert sürgették,nem ivódott bele,bizonytalan lett,ezért összecsapja,de azért próbálja kijavítani,így a tévedései radírozással járnak,ami lassítja,aztán mikor a többiek (nem mind,azért vannak sokan az osztályban!) Már ungon-bergen túl vannak,akkor beveszi a "jóvanazúgy" tablettát,mert nem tehet mást.Sürgeti,cseszteti a tanár,lekiabálja,így szerintem anno feladta,mikor csak türelem kellett volna,nem kiabálás.
Én mindezt c-mek nevezném,bár nem vagyok pedagógus,de anyuka igen,aki elvitte gyógypedagógus is a fiát 2x is,és mind a kétszer a gyakorlás hiányát állapították meg.
Ezért kértem módszereket,mert hiába ad olyan tanácsot,aki elviekben tudja hogy kell csinálni,ha van olyan,aki már csinálta,és bevált a módszer neki.Na,én az utóbbiak tanácsát kértem,és nagyon köszönöm MINDENKINEK,aki írt,de a tapasztalattal egybekötött tanácsok jelenleg hasznosabbak számunkra.
Nos, pot tegnap kérdeztem rá a harmadikosom magyartanárjánál.
Azt mondta, a gyorsaság/lassúság nem gond, mert ad1. van nála lassabb, ad2. befejezik szünetben vagy következő órán, akinek nem ment. Nálunk amúgy is nagyobb gond a külalak. Iszonyú, mennyire rondán ír. Gyakoroljuk, másoltatom otthon, pontösszekötős, labirintusos foglalkoztatókat használunk, de a tanítónéni kb megvonta a vállát rá, hogy amíg ő el tudja olvasni, addig ne foglalkozzunk vele (tavaly bestresszelt tőle a gyerek, mert a külalak miatt fekete pontot ígért neki. Totál szorongott minden óra előtt. Akkor ezt jeleztem neki, és azóta a külalak ugyan nem változozz, de soha többet nem hozta szóba. A matektanárnál néha előfordul, hogy felmérőt visszaad, és mondja a gyereknek, hogy olvassa fel az eredményt, mert ő nem tudja elolvasni, hogy mit írt oda. Ilyenkor a gyereknek vagy sikerül, vagy gyorsan fejben újraszámol és azt bemondja -utóbbi a gyakoribb a tanítónéni szerint, de igazából nem foglalkozik vele, elfogadja ezt is)
Hát,akkor nálatok jó tanárok vannak!
Nálunk megy a kiabálás,az elégedetlenkedés,a megszégyenítés,a buktatással való fenyegetés...
Ezért próbálok én segíteni,átvállalva a tanár munkáját is.Neki ugyanis könnyebb,ha azt mondja,aki lemarad,kimarad,ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!