Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kisfiam elég lassan ír. Van...

Kisfiam elég lassan ír. Van valamilyen módszer, hogy gyorsabban írjon?

Figyelt kérdés

Hiába tudja dolgozatkor az anyagot,kicsúszik az időből,mert lassan ír és olvas,harmadikos.Így a jegyei is rosszak,pedig tudná,de nem ér a végére a dolgozatoknak.

Amúgy is csúnyán ír,külalakja kettes.

Hogyan,és mit gyakorolhatnék vele itthon?

2019. okt. 1. 14:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztatást!
2019. okt. 1. 19:57
 12/22 anonim ***** válasza:
31%

Rengeteg olvasás, naponta többször is. Újságok, magazinok, könyvek. Bármi csak olvasson.

Az írással is hasonlóan kell, minden nap legalább 1 oldalt írjon.

Idővel gyorsabb lesz

2019. okt. 1. 20:26
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Én egész nyáron minden nap mesekönyvet másoltam ( nyaralás, ünnepnap nem/

Ugyanezen okból

Az írásjépem klasszisokkal jobb lett.

Nyilván a sebesség is.

Nem lettem egy géniusz, de sokkal gyorsabb..

2019. okt. 1. 22:01
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is!
2019. okt. 1. 22:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha kapható rá, akkor "levelezo" füzetet is nyithatsz vele..minden nap írja le pár mondatban mi történt vele. Es te is neki, hogy vele. Vagy akár hogy mit látott, olvasott. Kvázi kis napló -szerűség kettőtöknek.
2019. okt. 1. 22:51
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

Én nem vagyok anyuka,csak pedagógus, ezért a szakmai tapasztalataimat tudom leírni neked, hátha segít. A gyerekek általában utalnak írni, a lassan és/vagy csúnyán író gyerekek pláne utálnak. Ha otthon is állandóan íratod, csak azt éred el vele, hogy még jobban utálja.Az a gyerek, akinek semmi gond a finomotorikajaval, az nem ír csúnyán legfeljebb, ha a, elsős és nincs még biztos betűismerete, b, rossz a technikája, mert például nem alakult ki a helyes ceruzafogás, csak eddig senki nem törődött vele. Az elsőt kizártad, a második pedig hihetetlennek tűnhet egy harmadikosnál, de láttam én már karon varjút...Èn először mindenképp megnézném. Összességében én sokkal inkább a további "mütyürkézést javaslom írás helyett. Írást kizárólag játékos formában, kiegészítésként.Pl.képes élménynapló kevés szöveggel, képregény szuperhősökkel stb.

Még előtte áll néhány tanulós év, szerintem hagyd a sulira, hogy elvegyék a kedvét, jól szokott menni🙁Otthon hagy legyen még gyerek!

2019. okt. 2. 01:32
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Igen,utál írni,mert sürgették,nem ivódott bele,bizonytalan lett,ezért összecsapja,de azért próbálja kijavítani,így a tévedései radírozással járnak,ami lassítja,aztán mikor a többiek (nem mind,azért vannak sokan az osztályban!) Már ungon-bergen túl vannak,akkor beveszi a "jóvanazúgy" tablettát,mert nem tehet mást.Sürgeti,cseszteti a tanár,lekiabálja,így szerintem anno feladta,mikor csak türelem kellett volna,nem kiabálás.

Én mindezt c-mek nevezném,bár nem vagyok pedagógus,de anyuka igen,aki elvitte gyógypedagógus is a fiát 2x is,és mind a kétszer a gyakorlás hiányát állapították meg.

Ezért kértem módszereket,mert hiába ad olyan tanácsot,aki elviekben tudja hogy kell csinálni,ha van olyan,aki már csinálta,és bevált a módszer neki.Na,én az utóbbiak tanácsát kértem,és nagyon köszönöm MINDENKINEK,aki írt,de a tapasztalattal egybekötött tanácsok jelenleg hasznosabbak számunkra.

2019. okt. 2. 07:57
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen értem, amit írsz. Nem vagyok a gyakorlás ellen, biztos, hogy be fog válni,a másolás, meg amiket írtak mind jó ötlet. Az is jó, ha diktálsz neki és fokozatosan növeled a tempót.Én is alkalmazom ezeket magantanárként, mert muszáj, "meg kell felelni",az iskola nem várja meg a lassabban haladó gyerekeket.🙁Én viszont mindig azt látom, amikor ez az állandó gyakorlás rányomta a bélyegét a szülő és a gyerek kapcsolatára. Ha csak játékosan foglalkozol vele, az is eredményes, de tény, hogy "lassabban hat." Ha megteheted, esetleg érdemes lehet tanárt fogadni hozzá heti egy-két alkalomra és akkor a gyakorlás is megvan, mégse te "nyomod le a torkán" a muszáj feladatokat. Persze az is lehet, hogy nálatok elfogadja gond nélkül, de én már mindig azt látom, amikor a gyerek is meg a szülő is "kivan", attól, hogy az együtt töltött idő csak a tanulásról szól. Bocsi, ha nem volt segítő a válaszom.Kitartást nektek!
2019. okt. 2. 20:46
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nos, pot tegnap kérdeztem rá a harmadikosom magyartanárjánál.

Azt mondta, a gyorsaság/lassúság nem gond, mert ad1. van nála lassabb, ad2. befejezik szünetben vagy következő órán, akinek nem ment. Nálunk amúgy is nagyobb gond a külalak. Iszonyú, mennyire rondán ír. Gyakoroljuk, másoltatom otthon, pontösszekötős, labirintusos foglalkoztatókat használunk, de a tanítónéni kb megvonta a vállát rá, hogy amíg ő el tudja olvasni, addig ne foglalkozzunk vele (tavaly bestresszelt tőle a gyerek, mert a külalak miatt fekete pontot ígért neki. Totál szorongott minden óra előtt. Akkor ezt jeleztem neki, és azóta a külalak ugyan nem változozz, de soha többet nem hozta szóba. A matektanárnál néha előfordul, hogy felmérőt visszaad, és mondja a gyereknek, hogy olvassa fel az eredményt, mert ő nem tudja elolvasni, hogy mit írt oda. Ilyenkor a gyereknek vagy sikerül, vagy gyorsan fejben újraszámol és azt bemondja -utóbbi a gyakoribb a tanítónéni szerint, de igazából nem foglalkozik vele, elfogadja ezt is)

2019. okt. 3. 08:23
 20/22 A kérdező kommentje:

Hát,akkor nálatok jó tanárok vannak!

Nálunk megy a kiabálás,az elégedetlenkedés,a megszégyenítés,a buktatással való fenyegetés...

Ezért próbálok én segíteni,átvállalva a tanár munkáját is.Neki ugyanis könnyebb,ha azt mondja,aki lemarad,kimarad,ő baja.

2019. okt. 3. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!