Mit csinálnátok ebben a helyzetben? Tanácstalan vagyok.
Fiam most kezdte a kilencedik osztályt, szakgimnáziumban. Kollégista lett és a elkezdték piszkálni, zsarolni. Hárman van kolisak az osztályából, abból kettő lány így egyedül van. Nincs barátja. Megverték, fenyegetik, elveszik az ennivalóját volt hogy a pénzét is. A nevelők épp hogy alig idősebbek, semmit sem csinálnak. Inkább arébb mennek ha verekedés van vagy bármi.
A városi gimnáziumba nem veszik fel mert így is sokan vannak egy osztályban, szakmunkásba mehetne de azt mi nem akarjuk. Legközelebbi gimi 45 perc buszozás. A mostani suli 2 órára van autóval.
Jelenleg itthon van betegség miatt, vissza már nem akar menni. Nem tudom mit csináljunk, fiam már tanulni sem akar, rengeteget veszekszik emiatt az apjával.
És mi van ha szakmunkás??? Befejezi és elkezdi az érettségit. Időben meg lehet nyer egy évet.
Még ha akarna menni sem engedném vissza ilyen közegbe.
Feljelentenék mindenkit, mindenhol első lépésként. Igazgató, iskola fenntartó, rendőrség. Látlelet dokitól, ha megverték. Nem hagynám annyibsn, lássa, hogy kiálltok mellette.
Közben iskolaváltást indítani azonnal- minek kollégium ha nem muszáj egy 14 éves gyereknek. En vidékről Bp-re jártam be szakközép suliba, több vidéki osztálytársam is volt. Másfél óra oda és másfél óra haza. Busz, metró, villamos - úgyhogy a 45 perces buszozást kibírja.
45 perc buszozás szerintem belefér, biztosan vállalná a gyermeked.
Mi Pesten élünk, a 10 éves, 5. osztályos gyermekem heti 5 alkalommal jár edzésre egyedül. Oda 40 perc, vissza néha 1 óra az út, ráadásul egyszer át is kell szállnia. Ő vállalta, mert jobb csapatban szeretett volna játszani.
Szerintem a te fiad is simán bírná a buszozást, egy próbát megérne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!