Ötödiktől napközi van-leckeírással, vagy csak "megőrzés"?
Nem hasznos, nehogy beirasd meg ha jo gyerek akkor sem
Ez mar eleg kotetlen gyakran nem is tanulnak mert kijatszak a tanart, csak telefonoz ak es hangoskodnak zavarnak a gyereked.
Inkabb masoltass neki kulcsit a hazhoz es tanuljon otthon ha valami kerdese van akkor megkerdezi egy osztalytarsatol vagy toled
Tőlünk sajnos elég messze van a suli, így kocsival hozzuk-visszük a gyereket. Nekem felsőben már nem voltak jó tapasztalataim a tanulószobáról, így először nem akartam, hogy az legyen a gyerek. De ugye akkor buszozni kéne. A gyerek teljesen be volt parázva, hogy ő hogy buszozik egyedül, aztán amikor a suliban is mondtam, a tanárai is kiakadtak, hogy ilyen kicsi gyerek, én hogy gondoltam?! Hát, pedig ismerek olyat, aki már alsóban is busszal jár, de mindegy.
Egyébként ritkán van busz fél 4-re ért haza, amíg nem értem semminek neki sem állt. Sok időt nem nyertünk vele, ráadásul teljesen para volt a buszozás miatt. Így végül úgy döntöttünk, hogy akkor maradjon bent a suliban, aztán majd munka után megyek érte.
Nem volt rossz döntés. Ebéd után 1 órát kimennek játszani. Itthon nem menne ki, pláne télen egyedül a friss levegőre, szóval ez kell. De utána kb. 1 órájuk van, hát ennyi idő alatt maximum az írásbelivel végeznek. A tanár figyel rájuk, át is nézi a leckét, segít nekik. De a szóbelire már nem marad idő, az itthonra marad. Igaz, hogy pl. verstanulás, szavak tanulása angolból, azt hangosan szokta, azt úgysem tudná bent. Szóval hazaérünk kb. 5-re, és szinte minden nap még legalább 1 órát rá kell húzni. De ez az ára annak, hogy ebéd után még játszanak egy kicsit. De azt is kell.
Szóval szerintem ha a gyerek önálló és közel van a suli, akkor ne legyen tanulószobás, egyébként meg hasznos. Nálunk legalább nagyjából kész a lecke, sajnos itthon nehezen ül le, nekem meg nincs energiám minden nap azt ellenőrizgetni, van másik gyerekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!