Mi alapján számítják majd a táppénzt és a GYED-et?
Jelenleg 2 helyről kapom a fizetésemet, ám szeptembertől már csak az egyik helyről fogom kapni.
Októbertől táppénzre szeretnék menni, november végétől pedig CSED-re, majd GYED-re.
Kérdésem, hogy miből számolják majd ezeket a juttatásokat? Olvastam olyat, hogy CSED és GYED esetében visszaszámolnak 3 hónapot (a táppénz előtti időszaktól), majd onnan 180 napot, és ezt az összeget veszik a juttatás alapjául.
Ez esetben nekem április 1 és június 30 közti időszak a mérvadó?
És mi a helyzet a táppénzzel? Azt már csak a meglévő munkahelyem bruttó bére alapján kapom majd?
Mivel táppènzre meg szülni is már csak 1 munkahelyről mèsz el, ezèrt a másik helyről szerzett jövedelmed egyáltalán nem fog számítani egyik esetben sem.
Nem az összjövedelmet nèzik az irámyadó időszakban, hanem jogviszonyonkènt vizsgálják. Csak èlő jogviszony után lehetsz jogosult táppènzre is, meg csendre gyedre is.
Mármint az èlő jogviszonyt úgy èrtem, hogy a szülès napján èlnie kell. Ez az egyik feltètele a csednek, gyednek.
Szóval röviden, tömören csak a megmaradó munkaviszonyod van elèrt jövedelmet fogják alapul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!