GYED alatt milyen ellátás jár a gyermekekre?
Hogyha GYED alatt terhes lesz valaki a 2. babával mire számíthat?
Első és a második babára milyen ellátások járnak ebben az esetben? Úgy értem, hogy az elsőre marad a GYED két éves koráig a másodikra pedig újból CSED jár? Vagy hogy van ez? Köszönöm.
Eloszor tisztazzuk, munkahelyed megmaradt?
Ha megmaradt akkor
1.gyermek 2eves koraig jar a gyed, csp 10.e ft adokedvezmeny a magzat 91.napjáig (utana 20e * 2 adokedvezmeny ha az anya veszi igyenybe mert van eleg adoalapja)
2.gyermekre terhesseg alatt amennyiben veszélyeztetett terhes vagy es a cegnel aktiv allomanyba kered magad (ha most fiz.nelkulin vagy) jar a gyed mellett tappenz.
Aztan a szules varhato ideje előtti (talan) 28napban jar a csed meg a gyed az elsore ha még nincs ketto tovabbra sem.
Aztan szules utan 2csp a csed a masodikra es gyed az elsore (ha nincs ketto eves) meg a 40e ft adokedvezmeny (itt mar kerhetitek az apaval megosztva, míg szules elott a magzatit csak anya es addig apa csak 1gyerekes igy o 10et kerhetne bar kov evben visszaigenyelheto lesz)
Aztan gyed +gyed (ha a masodiknak fel eves korban lejar a csede es az eslo nincs ketto eves) +2 csp +2*20e ft adokedv
Szulesnel jar tovabbra az anyasagi egyszeri.
Hat remelem nem hagytam ki semmit. Ha elvesztetted az eslo szulesed ota a munkad akk sztem csak gyes meg csp jar majd es az adokedvezmenyt az apa igenyelheti ha neki van munkaja ugy h szules utan kettőre elotte egy gyerekre.
Egyebkent nem lehet kevesebb a masodikkal a gyeded mint az eslovel, tehat a szerzodes szerinti bered alapjan lesz kifizetve a csed es a gyed. Remelem jol irtam ha nem javitson ki valakim
2 # vagyok. Asszem a szulesi alatt nem lehet visszamenni aktiv allomanyba. Igy akkor nincs is tappenz talan de ezt kerdezd meg egy szakertotol esetleg a fbon van egy ilyen csoport: TB-kisokos kismamaknak * kerdesek es valaszok*
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!